Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Polévka minestrone

14.03.2013

Únavu může vyvolávat lepek

Celiakie neboli nepřiměřená reakce organismu na lepek obsažený v některých obilovinách patří k autoimunitním onemocněním. Stále přibývá osob, u nichž probíhá skrytě nebo s netypickými příznaky jako zdánlivě bezdůvodná únava nebo puchýřky na pokožce. Diagnózu potvrdí až vyšetření protilátek typických pro celiakii.

Prozatím jediná možnost při onemocnění celiakií je celoživotně dodržovat bezlepkovou dietu. Zapovězené potraviny jako pšenice, žito, ječmen, oves plnohodnotně nahradí kukuřice, pohanka, proso, jáhly, rýže, brambory nebo luštěniny, a to i při přípravě masitých pokrmů nebo moučníků. Přinášíme recept na chutnou polévku vhodnou pro celiaky.

2 porce1,5 hodiny1 porce = 432 kJ (103 kcal)

 

Postup přípravy:

 

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou šunku, nasekanou cibuli, rozetřené stroužky česneku a dozlatova usmažíme. Přidáme nakrájené brambory, mrkev, zelí, pórek a smažíme další asi 2 minuty. Pak přidáme nakrájená rajčata, fazole a horký vývar (asi 1 litr), vaříme pod pokličkou i s kořením, dokud zelenina nezměkne. Odstraníme koření, polévku dosolíme a opepříme a na talíři posypeme strouhaným sýrem.

 

Celková nabídka přípravků pro celiaky.


Související články:
Sardinková pomazánka s vejci
Krémová špenátová polévka
Polévka z Bali
Hummus – cizrnová pomazánka
Gazpacho
Krémová zeleninová polévka
Polévka z hlívy á la dršťková
Netradiční surovina Miso


14.03.2013
zdroj: www.receptnazdravi.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Čím víc léků, tím víc nemocí... aneb porozumění místo boje
Jíst jedno jídlo denně - cesta k omlazení i dlouhověkosti, která není pro každého
Priessnitzův obklad
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Sušení ovoce a zeleniny
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Červená fermentovaná rýže
Jaké největší stravovací chyby děláme
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Nemoc není zlo, umožňuje člověku zlepšit charakter

439,- Kč
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS