Pohanková granola

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Granola z pohankových vloček vám zachutná! A to i těm z vás, kteří pohance příliš neholdují. Téměř zde totiž zmizí typická pohanková chuť. Použít můžete libovolnou směs vašich oblíbených oříšků a semínek. My jsme použili para ořechy, mandle a dýňová semínka.

Ingredience

Jak na to?

  1. Vločky, nasekané oříšky, semínka, sůl a skořici smíchejte v misce. Přidejte sirup, olivový olej a dobře promíchejte.
  2. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 12 minut v troubě předehřáté na 175 °C. V polovině pečení granolu promíchejte vařečkou, aby se pekla rovnoměrně. Pokud chcete, aby granola vytvořila hrudky, po vyjmutí z trouby ji při chladnutí přikryjte pečicím papírem a zatižte.
  3. Podávejte podle libosti s ovocem a veganským nebo běžným jogurtem.
Zpět nahoru

NOVÉ ČLÁNKY KAŽDÝ TÝDEN ZDARMA NA VÁŠ E-MAIL?

Přihlaste se zdarma k odběru novinek z webu Celostnimedicina.cz a už Vám neunikne ani jedna zajímavost ze světa celostní a alternativní medicíny.