Plněné papriky s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem

Bezmasá verze plněných paprik s rajskou a knedlíkem. Papriky jsou plněné výbornou směsí z quinoy a červené čočky, kterou můžete využít jako náplň nebo nádivku i do jiných pokrmů. Toto oblíbené domácí jídlo potěší nejen vegetariány.

Ingredience

  • 600 ml rajčatového pyré
  • 500 ml zeleninového vývaru z biobujonu
  • 125 g quinoy
  • 100 g červené čočky
  • 8 paprik
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce biomásla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • čtvrt lžičky mletého kmínu
  • cukr podle chuti
  • sůl
  • 350 g polohrubé mouky – na knedlíky
  • 150 g celozrnné pšeničné mouky – na knedlíky
  • 300 ml vlažného biomléka – na knedlíky
  • 1 starší houska nebo rohlík – na knedlíky
  • 1 ks biovejce – na knedlíky
  • 15 g droždí – na knedlíky
  • půl lžičky soli – na knedlíky

Jak na to?

  1. Quinou propláchněte horkou vodou, sceďte, přidejte čočku, zalijte dvojnásobným množstvím vody a přidejte lžičku soli. Vařte doměkka cca 25 minut. Po uvaření sceďte.
  2. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidejte 100 ml rajčatového pyré, drcený kmín a uvařenou quinou s čočkou, dobře promíchejte. Papriky zbavte stopky a středu se semínky. Naplňte je připravenou směsí.
  3. Připravte si rajskou omáčku: rozpusťte máslo, přidejte mouku a připravte světlou jíšku. Přidejte 500 ml rajčatového pyré a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a nové koření. Dosolte a doslaďte podle chuti a povařte 15 minut. Papriky naskládejte do pekáče s rajskou omáčkou a pečte při 180 °C asi 35 minut.
  4. Obě mouky dejte do mísy, osolte a promíchejte. Ve středu vytvořte důlek, vlijte mléko a přidejte droždí. Rozmíchejte, zakryjte a nechte asi 20 minut vzejít kvásek. Přidejte vejce a hněťte v robotu asi 5 minut, přidejte nakrájené pečivo a ještě chvíli hněťte.
  5. Těsto zakryjte a nechte 30 minut kynout. Rozdělte na dva díly a vyválejte na dva válečky. Knedlíky vařte 15 až 20 minut, v polovině vaření je otočte. Uvařené knedlíky dejte na plech potřený olejem a ihned propíchejte vidličkou. Nakrájejte je nití nebo navlhčeným tenkým nožem.

Zdroj: www.countrylife.cz

Zpět nahoru

NOVÉ ČLÁNKY KAŽDÝ TÝDEN ZDARMA NA VÁŠ E-MAIL?

Přihlaste se zdarma k odběru novinek z webu Celostnimedicina.cz a už Vám neunikne ani jedna zajímavost ze světa celostní a alternativní medicíny.