Plněná pečená dýně

Dýně plněná jahelnou směsí se žampiony. Dobrý a sytý pokrm v zábavných dýňových mističkách.

Ingredience

  • menší dýně hokaido
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 g žampionů
  • cibule
  • stroužky česneku
  • hrsti listové petržele

Jak na to?

  1. Dýně rozdělte na poloviny a vydlabejte střed. Potřete olejem, osolte a dejte péct do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečte asi 25 minut.
  2. Jáhly spařte vroucí vodou. Zalijte vývarem, osolte a vařte doměkka. Nechte dojít pod pokličkou.
  3. Na pánvi rozehřejte zbylý olej. Žampiony zprudka orestujte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, osolte a na mírnějším plameni pomalu restujte dozlatova.
  4. Do pánve přidejte jáhly a nasekanou petržel. Promíchejte a naplňte upečenou dýni.

Líbil se vám článek? Sdílejte ho!
Zpět nahoru