Plněná pečená dýně

dýně e1567758354103

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Dýně plněná jahelnou směsí se žampiony. Dobrý a sytý pokrm v zábavných dýňových mističkách.

Ingredience

  • menší dýně hokaido
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 g žampionů
  • cibule
  • stroužky česneku
  • hrsti listové petržele

Jak na to?

  1. Dýně rozdělte na poloviny a vydlabejte střed. Potřete olejem, osolte a dejte péct do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečte asi 25 minut.
  2. Jáhly spařte vroucí vodou. Zalijte vývarem, osolte a vařte doměkka. Nechte dojít pod pokličkou.
  3. Na pánvi rozehřejte zbylý olej. Žampiony zprudka orestujte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, osolte a na mírnějším plameni pomalu restujte dozlatova.
  4. Do pánve přidejte jáhly a nasekanou petržel. Promíchejte a naplňte upečenou dýni.