prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Pět důvodů proč jíst pomalu

16.08.2011
Jaké přednosti má pomalá konzumace pokrmů?
  1. Pomalá konzumace je vhodná pro štíhlou linii. Dá možnost rozpoznat tělu, kdy má dost.
  2.  

  3. Požitek z jídla můžeme mít jen tehdy, když máme na konzumaci čas.
  4.  

  5. Pomalá konzumace zlepšuje trávení. Nadarmo se neříká, že dobře pokousané jídlo je již na půl strávené.
  6.  

  7. Sednout si u jídla je jedna z výjimečných možností v náročném dni, jak vydechnout a chvíli se zregenerovat.
  8.  

  9. Sejít se u jídla s milými lidmi je i jeden ze sociálních pozitivních aspektů vedoucích ke sbližování.

 

Kdo jí s rozumem a prožitkem,  málo kdy skončí v restauracích s fast foodem. Volba správné restaurace či zařízení je již polovina úspěchu.



Snažte se  vyhledávat chutnou a zdravou kuchyni. To souvisí úzce s následným kvalitním trávením a přísunem důležitých živin pro tělo. Současně i se sociálním faktorem, protože u jídla se sejdeme s dalšími lidmi.



Kdo jí pomalu, v pěkném prostředí  zdravou a lehkou kuchyni, obklopen svými přáteli, zvolil tu nejlepší cestu ke zdravému tělu a duchu.


Související články:
Jídlo, pití a naše zdraví
Jsme to, co jíme
Makrobiotika
Ryby pro zdraví?


16.08.2011
autor: Mgr. Ivana Stenzlová
další články v rubrice: Výživa


 
Bioženy ohrožují zemi
Vyvážená strava - pomoc při překyselení
Vitamín B3 – Niacin
Dýně Hokaido
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
Mládež, alkohol a oparový virus
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Priessnitzův obklad

571,- Kč
(c) 2004-2016 www.celostnimedicina.cz
O násRSS