Pět důvodů proč jíst pomalu

cm zena pijici dzus

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Jaké přednosti má pomalá konzumace pokrmů?

    1. Pomalá konzumace je vhodná pro štíhlou linii. Dá možnost rozpoznat tělu, kdy má dost.
    1. Požitek z jídla můžeme mít jen tehdy, když máme na konzumaci čas.
    1. Pomalá konzumace zlepšuje trávení. Nadarmo se neříká, že dobře pokousané jídlo je již na půl strávené.
    1. Sednout si u jídla je jedna z výjimečných možností v náročném dni, jak vydechnout a chvíli se zregenerovat.
  1. Sejít se u jídla s milými lidmi je i jeden ze sociálních pozitivních aspektů vedoucích ke sbližování.

Kdo jí s rozumem a prožitkem,  málo kdy skončí v restauracích s fast foodem. Volba správné restaurace či zařízení je již polovina úspěchu.

Snažte se  vyhledávat chutnou a zdravou kuchyni. To souvisí úzce s následným kvalitním trávením a přísunem důležitých živin pro tělo. Současně i se sociálním faktorem, protože u jídla se sejdeme s dalšími lidmi.

Kdo jí pomalu, v pěkném prostředí  zdravou a lehkou kuchyni, obklopen svými přáteli, zvolil tu nejlepší cestu ke zdravému tělu a duchu.