Pět důvodů proč jíst pomalu

Jaké přednosti má pomalá konzumace pokrmů?

    1. Pomalá konzumace je vhodná pro štíhlou linii. Dá možnost rozpoznat tělu, kdy má dost.
    1. Požitek z jídla můžeme mít jen tehdy, když máme na konzumaci čas.
    1. Pomalá konzumace zlepšuje trávení. Nadarmo se neříká, že dobře pokousané jídlo je již na půl strávené.
    1. Sednout si u jídla je jedna z výjimečných možností v náročném dni, jak vydechnout a chvíli se zregenerovat.
  1. Sejít se u jídla s milými lidmi je i jeden ze sociálních pozitivních aspektů vedoucích ke sbližování.

Kdo jí s rozumem a prožitkem,  málo kdy skončí v restauracích s fast foodem. Volba správné restaurace či zařízení je již polovina úspěchu.

Snažte se  vyhledávat chutnou a zdravou kuchyni. To souvisí úzce s následným kvalitním trávením a přísunem důležitých živin pro tělo. Současně i se sociálním faktorem, protože u jídla se sejdeme s dalšími lidmi.

Kdo jí pomalu, v pěkném prostředí  zdravou a lehkou kuchyni, obklopen svými přáteli, zvolil tu nejlepší cestu ke zdravému tělu a duchu.

Zpět nahoru