Ovesná kaše s banány a kakaem

ovesná kaše e1601469441255

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Kaše z vloček je jedna z nejlepších snídaní, kterou můžete připravit. Ovesné vločky jsou nutričně bohaté a dokáží zasytit na dlouhou dobu. Kaši můžete různě obměňovat, zdobit různými druhy semínek, ořechů, sirupů nebo třeba i oříškových másel.

Ingredience

  • 200 g ovesných vloček
  • 4 ks banánů
  • 200 ml ovesné smetany
  • 600 ml vody
  • špetka soli
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 4 lžíce kakaa
  • 4 lžíce nadrobno nasekaných mandlí
  • 4 lžíce datlového sirupu

Jak na to?

  1. Vločky dejte do kastrolu, přidejte na kolečka nakrájené banány a špetku soli, zalijte vroucí vodou a ovesnou smetanou. Na mírném ohni vařte za občasného míchání asi 10 minut. Ke konci vmíchejte kokosový tuk.
  2. Rozdělte na talíře a podávejte posypané mandlemi a kakaem a pokapané datlovým sirupem.

Zdroj: www.countrylife.cz