prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Rubrika: Ostatní

Extrakt z jader révy vinné (Vitis vinifera), OPC
27.04.2016
Hroznové víno

Réva vinná je popínavá dřevnatá liána z čeledi révovitých. Původní areál jejího rozšíření zahrnuje jižní Evropu, Přední a Střední Asii a podhůří Kavkazu, dnes je však její pěstování rozšířeno v subtropických a mírných oblastech celého světa. Plodem je kulovitá bobule, která může mít v době zralosti dle odrůdy barvu od zelené přes žlutou, červenou až po modrofialovou. Konzumuje se syrová, suší se (rozinky) a využívá se k výrobě vína a dalších alkoholických nápojů. Z hlediska pozitivních účinků na lidské zdraví představují důležitou součást hroznů jejich jadérka. Vyrábí se z nich extrakt, který vyniká obsahem proantokyanidinů. Pro jejich komplex (a někdy i pro celý extrakt) se používá zkratka OPC.

Přírodní rostlinné šťávy EkoMedica - Granátové jablko
26.04.2016
Granátové jablko
V nedávné době se objevila na českém trhu nová originální řada přírodních rostlinných šťáv. Tato řada nabízí přírodní produkty, samozřejmě v nejvyšší kvalitě, v tekuté přírodní formě, která dosud u nás na trhu chyběla. Šťávy jsou získávány z plodů, natě či listů léčivých rostlin nejmodernějším způsobem výroby, výrobky jsou stabilizovány pouze pasterizací a zachovávají si tak maximum biologicky cenných látek. Díky použité technologii výroby, šťávy neobsahují přídavky cukrů, chemické konzervační látky, ani barviva a jsou proto určeny širokému spektru konzumentů. Nutriční hodnota samotných šťáv tkví zejména v obsahu minerálů včetně stopových prvků, vitaminů, bílkovin, organických kyselin, enzymů, bioflavonoidů a karotenoidů, kromě toho šťávy obsahují další specifické biologicky aktivní látky, které u konzumentů mohou přispět k upevnění zdraví.
Vitamin D3 (cholekalciferol)
21.04.2016
Sluneční záření

Vitamin D byl dlouho považován pouze za látku, která je nezbytná pro metabolismus vápníku v těle. Postupně se ovšem ukázalo, že jeho nedostatek může hrát zásadní roli při vzniku mnoha nemocí a poruch, včetně nádorových chorob, poruch imunity, nemocí srdce a cév, diabetu či roztroušené sklerózy. Poslední výzkumy navíc prokázaly, že se vyznačuje velice silným epigenetickým působením – nedokáže sice měnit naši genetickou informaci, prostřednictvím chemických reakcí však může ovlivnit, které z našich genů se projeví a které nikoliv.

Přírodní rostlinné šťávy EkoMedica - Růže šípková
20.04.2016
Růže šípková
V nedávné době se objevila na českém trhu nová originální řada přírodních rostlinných šťáv. Tato řada nabízí přírodní produkty, samozřejmě v nejvyšší kvalitě, v tekuté přírodní formě, která dosud u nás na trhu chyběla. Šťávy jsou získávány z plodů, natě či listů léčivých rostlin nejmodernějším způsobem výroby, výrobky jsou stabilizovány pouze pasterizací a zachovávají si tak maximum biologicky cenných látek. Díky použité technologii výroby, šťávy neobsahují přídavky cukrů, chemické konzervační látky, ani barviva a jsou proto určeny širokému spektru konzumentů. Nutriční hodnota samotných šťáv tkví zejména v obsahu minerálů včetně stopových prvků, vitaminů, bílkovin, organických kyselin, enzymů, bioflavonoidů a karotenoidů, kromě toho šťávy obsahují další specifické biologicky aktivní látky, které u konzumentů mohou přispět k upevnění zdraví.
Je káva zdravá, nebo nám naopak škodí? Vědci se asi neshodnou
19.04.2016
Je káva zdravá, nebo nám naopak škodí?

Káva je neodmyslitelnou součástí každodenního života. Jako zlatá niť, nám svou vůní protkává celý den. Ráno si ji dáme na probuzení, přes den jako stimulant při práci, odpoledne při posezení s rodinou či přáteli, nebo jako chvilku pro sebe po uspěchaném dni.

Kurkumin (curcumin)
15.04.2016
Kurkuma

Jde o žluté rostlinné barvivo ze skupiny flavonoidů, které se nachází v kurkumě – koření kurkumovníku dlouhého, což je rostlina z čeledi zázvorovitých. Obsah kurkuminu v kurkumě se pohybuje okolo tří procent. Kurkuma je tradiční součástí koření kari, které se již více než 4 000 let používá zejména v indické kuchyni i tradiční indické medicíně – ájurvédě. V hindských obřadech symbolizovala slunce, ochranu a bohatství. Kurkumin byl z kurkumy poprvé izolován před dvěma sty lety. Dnes se používá také jako potravinářské barvivo.

Přírodní rostlinné šťávy EkoMedica - Artyčok
12.04.2016
Artyčok
V nedávné době se objevila na českém trhu nová originální řada přírodních rostlinných šťáv. Tato řada nabízí přírodní produkty, samozřejmě v nejvyšší kvalitě, v tekuté přírodní formě, která dosud u nás na trhu chyběla. Šťávy jsou získávány z plodů, natě či listů léčivých rostlin nejmodernějším způsobem výroby, výrobky jsou stabilizovány pouze pasterizací a zachovávají si tak maximum biologicky cenných látek. Díky použité technologii výroby, šťávy neobsahují přídavky cukrů, chemické konzervační látky, ani barviva a jsou proto určeny širokému spektru konzumentů. Nutriční hodnota samotných šťáv tkví zejména v obsahu minerálů včetně stopových prvků, vitaminů, bílkovin, organických kyselin, enzymů, bioflavonoidů a karotenoidů, kromě toho šťávy obsahují další specifické biologicky aktivní látky, které u konzumentů mohou přispět k upevnění zdraví.
Přírodní rostlinné šťávy EkoMedica - Kopřiva dvoudomá
08.04.2016
Kopřiva
V nedávné době se objevila na českém trhu nová originální řada přírodních rostlinných šťáv. Tato řada nabízí přírodní produkty, samozřejmě v nejvyšší kvalitě, v tekuté přírodní formě, která dosud u nás na trhu chyběla. Šťávy jsou získávány z plodů, natě či listů léčivých rostlin nejmodernějším způsobem výroby, výrobky jsou stabilizovány pouze pasterizací a zachovávají si tak maximum biologicky cenných látek. Díky použité technologii výroby šťávy neobsahují přídavky cukrů, chemické konzervační látky, ani barviva a jsou proto určeny širokému spektru konzumentů. Nutriční hodnota samotných šťáv tkví zejména v obsahu minerálů včetně stopových prvků, vitaminů, bílkovin, organických kyselin, enzymů, bioflavonoidů a karotenoidů, kromě toho šťávy obsahují další specifické biologicky aktivní látky, které u konzumentů mohou přispět k upevnění zdraví.
ChufaMix pro snadnou výrobu rostlinného "mléka"
06.04.2016
Rostlinné mléko
Stále více stoupá popularita rostlinného mléka a to především ze 3 důvodů. Stále častěji se u lidí objevuje alergie na laktózu, dále je mezi námi více veganů a také se upouští od prospěšnosti mléka kravského. Nejedná se ale jen o náhradu živočišného mléka, ale především o další způsob, jak si prostřednictvím obilnin, semen a ořechů doplnit zdraví prospěšné živiny. Představujeme vám přístroj na přípravu rostlinných "mlék" ChufaMix, díky kterému si vyrobíte mléko doslova za 1 minutu.
Další recepty s ChufaMixem
06.04.2016
ChufaMix
Stále více stoupá popularita rostlinného mléka a to především ze 3 důvodů. Stále častěji se u lidí objevuje alergie na laktózu, dále je mezi námi více veganů a také se upouští od prospěšnosti mléka kravského. Není to jen náhrada živočišného mléka, ale především další způsob, jak si prostřednictvím obilnin, semen a ořechů doplnit zdraví prospěšné živiny. Představujeme vám přístroj na přípravu rostlinných "mlék" ChufaMix, díky kterému si vyrobíte mléko doslova za 1 minutu.
Článků: 591   1 ... 3 4 5 6 7 ... 60
Toxoplazmóza umí měnit psychiku
Nic nepředpokládej. Domněnky tě zbytečně omezují
Přírodní látky pro pevné kosti
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nízká kvalita imunity
Semínka, ořechy a máslíčka z nich
Acidobazická rovnováha
Jak ulevit nemocným orgánům, rozpustit bolest a pochopit strach – 1. část rozhovoru s Terezou Kramerovou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Zahrady a louky jsou plné bylin, sbírejme!
Lactobacillus rhamnosus
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Výživa podle krevních skupin
Priessnitzův obklad
Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny
Pivovarské kvasnice
Jak na podrážděné oči: Tipy na bylinky, které pomohou při zánětech, alergiích či únavě ze sledování monitoru
Příčinou častých bolestí břicha a zvýšené plynatosti a nadýmání může být laktózová intolerance!
Kuzu - novinka ve zdravé výživě
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS