Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Novinky v oblasti přírodních olejů

18.12.2018

V současnosti se objevily na našem trhu s přírodními přípravky některé méně známé přírodní oleje. V tomto článku bych rád uvedl některé z nich a přiblížil jejich vlastnosti.

 

První z nich je olej s exotickým názvem kukui - jeho zdrojem jsou ořechy získávané z havajského stromu kukui (latinsky Aleurite moluccana), který patří k místním symbolům. Jedná se o krásné velké stromy se světle zelenými listy a velkými ořechy.  Původem ovšem tento strom není havajský, pochází z Polynésie.

 

Anglicky se také ořechu říká “Candlenut” neboli svíčkový ořech. Havajané využívali tyto ořechy jako svíčky pro velký obsah oleje. Napíchali je na střední část listu kokosové palmy jeden za druhým a nejvyšší se zapálil. Od něj pak postupně chytly ty pod ním.

 

Kukui olej se rychle vstřebává do pokožky, nezanechává mastný film. Vyznačuje se vysokým podílem esenciálních mastných kyselin, aminokyselin a vitamínů A, C a E. Má hydratační a zklidňující účinek, napomáhá regeneraci stárnoucí pleti. Kukui olej přispívá k udržení dobrého stavu vlasové pokožky a zdravému vzhledu vlasů. Je vhodný pro všechny typy pleti, ale je doporučen zejména pro osoby s citlivou pletí.

 

Dalším, méně známým, olejem je Squalan. Vyrábí se z cukrové třtiny.  Přírodní squalan je součástí kožního mazu, ochranného povlaku, který zabraňuje ztrátě vody z kůže, pokožku chrání a udržuje v rovnováze.

 

Je označován, trochu zvláštně, jako tzv. “suchý” olej. Což může zarazit, když “olej” vlastně znamená totéž co “mastný”. Je to proto, že díky své struktuře se velice rychle a dobře po nanesení na kůži vstřebá a nezanechává mastný film. Rovněž působí, zejména díky obsahu beta karotenu (a dalších látek) jako antioxidant, který chrání pokožku před negativními faktory z okolního prostředí. Přispívá k hydrataci pokožky a zvyšuje její pružnost. Je doporučován i jako olej, který pomáhá snižovat výskyt vrásek. Hodí se na všechny typy pleti včetně pleti mladé, protože je to “suchý” olej.  Je vhodný také k regeneraci pokožky vysušené dlouhým pobytem na slunci v létě. Dý se použít také k péči o vlasy, pokud jsou roztřepené, uhladí je a dodá jim lesk.

 

Masáž

 

Další novinkou je mrkvový olej - uískává se ze semen mrkve lisováním za studena. Obsahuje antioxidanty, vitaminy A, B, C, D, E a K, beta-karoten, vápník, draslík, sodík, hořčík, železo, fosfor, křemík a síru. Obsažený beta karoten také pomáhá chránit buňky pokožky před předčasným stárnutím a podporuje její opálení. Proto mrkvový olej pomáhá dodávat pleti tmavší nádech a prodlužují tak výdrž opálení pokožky. Díky tomu je mrkvový olej je používán na vylepšení a prodloužení účinků opalování. Beta-karoten kromě toho působí protizánětlivě a zpomaluje stárnutí pokožky. Používá se i v přípravcích určených k péči o vlasy.

 

V kosmetice se přidává do přípravků proto, že chrání pokožku před předčasnou tvorbou vrásek i celkovou povadlostí.  Jeho regenerující působení na pleť se využívá v kosmetických přípravcích určených pro péči o pleť.

 

Pokožka se díky němu stává pevná, elastická, snižuje se počet vrásek a nové vznikají výrazně pomaleji. Pomáhá také při kruzích pod očima a doporučuje se i při péči o zrohovatělou kůži. Mrkvový olej je vhodný pro všechny typy pokožky.

 

Poslední z přírodních olejů, o kterých bych se rád zmínil je olej gerániový. Gerániový esenciální olej se získává parní destilací z vonných listů drobnokvětého druhu pelargónie (Pelargonium graveolens). Tento olej se používá v péči o všechny typy pokožky, které pomáhá regenerovat a udržovat v dobrém stavu. Výborně působí proti stresu (zde se používá v aromaterapii) a únavě svou jemnou růžovou vůní.  dá se použít i do koupele a přispívá k odstranění drobných jizev.

 

Gerániový esenciální olej má na pleť chladivé a vyrovnávací účinky. Je vhodný pro suchou, mastnou nebo smíšenou pleť a pro pleť náchylnou na akné. Jeho regenerační účinky oživí unavenou pleť. Gerániový esenciální olej je vhodný v podstatě pro všechny typy pleti. Zchladí a udržuje suchou pleť hydratovanou.

 

 

Tento olej se nedoporučuje v prvním trimestru těhotenství a u malých dětí, u citlivých pacientů může vyvolat alergické reakce.

 

 

 

Celková nabídka masážních přípravků včetně olejů.


Související články:
Karotenoidy
Aromaterapie
Sluneční spáleniny


18.12.2018
autor: PharmDr.Tomáš Arndt
další články v rubrice: Bylinky


 
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…

349,- Kč

349,- Kč

349,- Kč
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS