prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Nepečené ovesné sušenky s malinovým krémem

18.06.2015
Ovesné sušenky

Tyhle ovesné sušenky, které díky malinové náplni vypadají jako malý roztomilý sendvič, se nemusí péct a pokud použijeme bezlepkové ovesné vločky, stanou se také bezpečnými pro celiaky. Dobré na tomto receptu je i to, že si některé suroviny můžete připravit doma. A třeba maliny lze nasbírat v létě na zahradě či v lese, a pokud je nepoužijete pro výrobu balzámu na rty, pak se budou výborně hodit do ovesných sušenek.

Sušenky s malinovým krémem

Ingredience na sušenky:

Ingredience na náplň:

  • 1/2 hrnku malin
  • 3 lžíce kokosového másla

 

Postup:

V robotu zpracujeme ovesné vločky, datle, kokosový olej a extrakt. Během chvilky bychom měli získat lepkavé těsto, které necháme asi 10 minut odpočívat v lednici. Po vychladnutí těsto rozválíme (nejlépe na pečícím papíru nebo nepřilnavém povrchu) na tloušťku cca 5 mm. Z těsta vykrájíme kolečka, můžeme použít vykrajovátka nebo skleničku. Kolečka vyskládáme na připravené místo, vyložené pečícím papírem, a necháme odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Smícháme maliny a kokosové máslo a v robotu vytvoříme hladký, sytě růžový krém. Nyní můžeme krém navrstvit na připravené sušenky, tedy pouze na polovinu z nich. Na krém přiklopíme zbývající sušenky a necháme minimálně 30 minut tuhnout v lednici. Pokud ihned nespotřebujeme, uchováme v chladu.

 

 

Naše tipy: V případě, že nemáte rádi plněné sušenky, můžete samotné maliny přidat rovnou do sušenek nebo udělat do sušenek důlek a vyplnit ho rozmačkanými malinami (nebo džemem).


Související články:
Ovesné vločky, energie sbalená na cesty
Kokosový olej a nasycené mastné kyseliny
Veganské sushi s quinoou a červenou řepou
Obsahují všechny ovesné vločky lepek?
Vanilkový dezert s javorovým agarem


18.06.2015
autor: Kateřina Maršíková
zdroj: scribbler.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Stravování žen po čtyřicítce
Mocná dvojice minerálů
Zdravé vánoční cukroví
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Jak zajistit adekvátní příjem zinku
Priessnitzův obklad
Proč je ve většině případů dobré nedělat kompromis (psychologie vyjednávání podle FBI)
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Hemeroidy - léčba, která zabírá
VIDEO: Kolikrát denně máme jíst?
(c) 2004-2016 www.celostnimedicina.cz
O násRSS