Nepečené ovesné sušenky s malinovým krémem

cm ovesne susenky

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Tyhle ovesné sušenky, které díky malinové náplni vypadají jako malý roztomilý sendvič, se nemusí péct a pokud použijeme bezlepkové ovesné vločky, stanou se také bezpečnými pro celiaky. Dobré na tomto receptu je i to, že si některé suroviny můžete připravit doma. A třeba maliny lze nasbírat v létě na zahradě či v lese, a pokud je nepoužijete pro výrobu balzámu na rty, pak se budou výborně hodit do ovesných sušenek.

Sušenky s malinovým krémem

Ingredience na sušenky:

  • 1 hrnek (bezlepkových) ovesných vloček
  • 10 datlí, vypeckovaných a rozpůlených
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Ingredience na náplň:

  • 1/2 hrnku malin
  • 3 lžíce kokosového másla

Postup:

V robotu zpracujeme ovesné vločky, datle, kokosový olej a extrakt. Během chvilky bychom měli získat lepkavé těsto, které necháme asi 10 minut odpočívat v lednici. Po vychladnutí těsto rozválíme (nejlépe na pečícím papíru nebo nepřilnavém povrchu) na tloušťku cca 5 mm. Z těsta vykrájíme kolečka, můžeme použít vykrajovátka nebo skleničku. Kolečka vyskládáme na připravené místo, vyložené pečícím papírem, a necháme odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Smícháme maliny a kokosové máslo a v robotu vytvoříme hladký, sytě růžový krém. Nyní můžeme krém navrstvit na připravené sušenky, tedy pouze na polovinu z nich. Na krém přiklopíme zbývající sušenky a necháme minimálně 30 minut tuhnout v lednici. Pokud ihned nespotřebujeme, uchováme v chladu.

Naše tipy: V případě, že nemáte rádi plněné sušenky, můžete samotné maliny přidat rovnou do sušenek nebo udělat do sušenek důlek a vyplnit ho rozmačkanými malinami (nebo džemem).