Nedělní ořechová bábovka

Svůj recept na bábovku má snad každá rodina. Tato nedělní, sváteční vyniká rozmanitostí různých chutí. Vychutnejte si bábovku s kousky čokolády, ořechy a vanilkou.

Ingredience

  • 180 g třtinového cukru
  • 180 g změklého biomásla
  • 60 g namletých vlašských ořechů
  • 4 biovejce

Jak na to?

  • Suroviny na bábovku musí mít pokojovou teplotu, vyndejte je tedy včas z lednice.
  • Do mísy robota dejte cukr, máslo a špetku soli. Utřete na hladký krém s pomocí metly na krémy, trvá to asi 8 minut.
  • V další míse vyšlehejte vejce, dokud nezesvětlají a nenabudou na objemu. Postupně zašlehejte do máslového krému.
  • Zvlášť si připravte suchou směs z mouky, mletých a sekaných ořechů, čokolády, kakaa, mleté vanilky a prášku do pečiva. Tuto suchou směs pak přidejte společně s rostlinným nápojem do mísy. Vmíchejte po částech a zapracujte.
  • Vymazanou formu na bábovku naplňte připravenou směsí. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 160 °C asi 50–55 minut.

Množství: bábovková forma

Zpět nahoru