Nedělní ořechová bábovka

Bábovka e1568964608229

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Svůj recept na bábovku má snad každá rodina. Tato nedělní, sváteční vyniká rozmanitostí různých chutí. Vychutnejte si bábovku s kousky čokolády, ořechy a vanilkou.

Ingredience

  • 180 g třtinového cukru
  • 180 g změklého biomásla
  • 60 g namletých vlašských ořechů
  • 4 biovejce

Jak na to?

  • Suroviny na bábovku musí mít pokojovou teplotu, vyndejte je tedy včas z lednice.
  • Do mísy robota dejte cukr, máslo a špetku soli. Utřete na hladký krém s pomocí metly na krémy, trvá to asi 8 minut.
  • V další míse vyšlehejte vejce, dokud nezesvětlají a nenabudou na objemu. Postupně zašlehejte do máslového krému.
  • Zvlášť si připravte suchou směs z mouky, mletých a sekaných ořechů, čokolády, kakaa, mleté vanilky a prášku do pečiva. Tuto suchou směs pak přidejte společně s rostlinným nápojem do mísy. Vmíchejte po částech a zapracujte.
  • Vymazanou formu na bábovku naplňte připravenou směsí. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 160 °C asi 50–55 minut.

Množství: bábovková forma