NaRAWzeninový dort

cm narawzeninovy dort

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Lucuma je exotické ovoce pocházející z jihoamerických And. V této oblasti je po staletí známé jako „Zlato Inků“, neboť se opravdu vyvažovalo zlatem. Je oblíbené pro svůj mimořádný zdroj antioxidantů, vlákniny, vitamínů, minerálů a esenciálních stopových prvků. Plod Lucumy vyniká svou přirozenou sladivostí a nízkým glykemickým indexem, což z něj činí ideální alternativu cukru. Využití v kuchyni je opravdu pestré, při přípravě dezertů, zmrzliny či ochucení ovocných koktejlů a sní-daňových kaší.

Potřebujeme:

  • 3 vetší mrkve
  • 3 polévkové lžíce lucumy  v prášku
  • 1 a 1/2 šálku ovesných vloček
  • 2 šálky datlí
  • 1/2 šálku drceného kokosu
  • 1 lžička skořice
  • 3 šálky kešu
  • 2 lžíce lucumy
  • 3/4 šálku ananasového džusu
  • 1/4 šálku medu
  • 1/2 šálku kokosového oleje
  • špetka soli
Postup:

Mrkev nakrájejte na kousky a spolu s mrkví, datlemi, ovesnými vločkami, drceným kokosem a skořicí mixujte, dokud směs není lepivá. Poté rozložte  na dno dortové formy a umístěte na pár hodin do lednice. Mezitím si připravte náplň. Kešu na 4-6 hodin namočte. Poté  vodu slijte. Lucumu, ananasový džus, med, kokosový olej a špetku soli včetně namočených kešu rozmixujte do hladkého krému. Směs rovnoměrně rozetřete na korpus a uložte do mrazáku.

Raw dort

Přejeme vám dobrou chuť!