NaRAWzeninový dort

Lucuma je exotické ovoce pocházející z jihoamerických And. V této oblasti je po staletí známé jako „Zlato Inků“, neboť se opravdu vyvažovalo zlatem. Je oblíbené pro svůj mimořádný zdroj antioxidantů, vlákniny, vitamínů, minerálů a esenciálních stopových prvků. Plod Lucumy vyniká svou přirozenou sladivostí a nízkým glykemickým indexem, což z něj činí ideální alternativu cukru. Využití v kuchyni je opravdu pestré, při přípravě dezertů, zmrzliny či ochucení ovocných koktejlů a sní-daňových kaší.

Potřebujeme:

  • 3 vetší mrkve
  • 3 polévkové lžíce lucumy  v prášku
  • 1 a 1/2 šálku ovesných vloček
  • 2 šálky datlí
  • 1/2 šálku drceného kokosu
  • 1 lžička skořice
  • 3 šálky kešu
  • 2 lžíce lucumy
  • 3/4 šálku ananasového džusu
  • 1/4 šálku medu
  • 1/2 šálku kokosového oleje
  • špetka soli
Postup:

Mrkev nakrájejte na kousky a spolu s mrkví, datlemi, ovesnými vločkami, drceným kokosem a skořicí mixujte, dokud směs není lepivá. Poté rozložte  na dno dortové formy a umístěte na pár hodin do lednice. Mezitím si připravte náplň. Kešu na 4-6 hodin namočte. Poté  vodu slijte. Lucumu, ananasový džus, med, kokosový olej a špetku soli včetně namočených kešu rozmixujte do hladkého krému. Směs rovnoměrně rozetřete na korpus a uložte do mrazáku.

Raw dort

Přejeme vám dobrou chuť!

Zpět nahoru