Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

NaRAWzeninový dort

29.09.2016
Raw dort
Lucuma je exotické ovoce pocházející z jihoamerických And. V této oblasti je po staletí známé jako „Zlato Inků“, neboť se opravdu vyvažovalo zlatem. Je oblíbené pro svůj mimořádný zdroj antioxidantů, vlákniny, vitamínů, minerálů a esenciálních stopových prvků. Plod Lucumy vyniká svou přirozenou sladivostí a nízkým glykemickým indexem, což z něj činí ideální alternativu cukru. Využití v kuchyni je opravdu pestré, při přípravě dezertů, zmrzliny či ochucení ovocných koktejlů a snídaňových kaší.

Potřebujeme:

  • 3 vetší mrkve
  • 3 polévkové lžíce lucumy Naturalis v prášku
  • 1 a 1/2 šálku ovesných vloček
  • 2 šálky datlí
  • 1/2 šálku drceného kokosu
  • 1 lžička skořice
  • 3 šálky kešu
  • 2 lžíce lucumy Naturalis
  • 3/4 šálku ananasového džusu
  • 1/4 šálku medu
  • 1/2 šálku kokosového oleje
  • špetka soli

Postup:

Mrkev nakrájejte na kousky a spolu s mrkví, datlemi, ovesnými vločkami, drceným kokosem a skořicí mixujte, dokud směs není lepivá. Poté rozložte  na dno dortové formy a umístěte na pár hodin do lednice. Mezitím si připravte náplň. Kešu na 4-6 hodin namočte. Poté  vodu slijte. Lucumu, ananasový džus, med, kokosový olej a špetku soli včetně namočených kešu rozmixujte do hladkého krému. Směs rovnoměrně rozetřete na korpus a uložte do mrazáku.

Raw dort

Přejeme vám dobrou chuť!


Související články:
Banánovo-kukuřičné palačinky s yaconem
Rostlinný cheesecake s jahodami
Babí léto, jak má být
Superpotraviny v kuchyni
Zdravé sváteční mlsání


29.09.2016
zdroj: www.superpotraviny-naturalis.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Minerální látky - jejich zdroje a význam pro organismus
Perila křovitá (Perilla frutescens)
Lysin – životně důležitá aminokyselina
Proč je krevní skupina 0 více méně masožravá a proč A preferuje spíše vegetariánský způsob života?
Tipy, jak ulevit slinivce
Priessnitzův obklad
Dělejte věci úplně jinak, než se očekává a jste zvyklí
Co pomáhá na vyčerpanost a jak pomoci sám sobě při chronické nemoci – 2. část rozhovoru s Terezou Kramerovou
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Jak ulevit nemocným orgánům, rozpustit bolest a pochopit strach – 1. část rozhovoru s Terezou Kramerovou
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS