Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Muži mají po biopotravinách kvalitnější spermie

20.11.2006
Potraviny vyráběné bez použití hnojiv či pesticidů obsahují méně škodlivých látek a více vitaminů. Výsledkem je podle rakouské studie odolnější imunitní systém u lidí, kteří jedí biopotraviny, a vyšší kvalita spermií u mužů. Informovala o tom Ingrid Kieferová z vídeňského Institutu pro sociální medicínu. Ze studie zkoumající souvislost mezi pesticidy v jídle a zdravím spermií vyšli podle Kieferové výrazně hůře muži, kteří jedli běžné potraviny. Bioprodukty totiž vykazují v mnoha případech nižší hodnoty škodlivých látek.

Při srovnání 128 mezinárodních zkoumání od roku 1930 po dnešek byl v přírodně pěstovaných produktech vždy nižší obsah pesticidů než v těch, které pocházely z konvenční zemědělské výroby.


Chemikálie pesticidy chrání rostliny i zvířata před rostlinnými i živočišnými škůdci. Mají ovšem navíc jednoznačně negativní vliv na vývoj dětí, sdělil primář dětského oddělení nemocnice v dolnorakouském Sankt Pöltenu Karl Zwiauer.


Chemické prostředky k hubení plevele a živočišných škůdců, stejně jako těžké kovy, které se dostanou ve stravě do organismu, mohou trvale poškodit vývoj imunitního systému, mozek nebo játra. To začíná už u plodu v mateřském lůně a zvláště kritický je tento vliv u dětí do tří let.


Vztah mezi konzumací potravin a zdravím lidí byl popsán zatím jen zběžně, ale výsledky jsou pozitivní. Biopotraviny jsou bohatší na vitaminy A a C, minerální látky a druhotné rostlinné látky, které působí jako antioxidanty.


V biomléce je zase větší podíl vícenásobně nenasycených mastných kyselin, informovala Kieferová. Biologicky vypěstovaným jablkům nebo řepě údajně dávají přednost i zvířata.


Více než polovina rozborů ekologicky vyprodukované zeleniny, ovoce, mléka a obilnin kromě toho ukazuje na nižší obsah škodlivých dusičnanů.


Prokazatelný rozdíl ale mezi oběma druhy potravin neexistuje co do podílu těžkých kovů. Jejich množství totiž závisí na všeobecném poškození životního prostředí.


Související články:
Zaměřeno na muže
Notebooky podle lékařů masivně sterilizují mladé muže
Potraviny vhodné pro zvýšení plodnosti
Torze varlete
Jak bojovat s mužskou neplodností?


20.11.2006
zdroj: ČTK
další články v rubrice: Prevence


 
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS