Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Miniquiche s červenou quinoou

09.11.2017
Miniquiche
Tyto recepty máme moc rádi! Jsou efektní, přitom příprava není náročná. Mají mnoho variant a obměn, upotřebíte i zbytky z jiného vaření. Dají se konzumovat teplé i studené a můžete je připravit i den předem. Jakmile jednou zkusíte, určitě zařadíte do repertoáru.


5 ks

1 hodina + uležení těsta

Potřebujeme:

Těsto

  • 250 g pšeničné celozrnné mouky
  • 125 g tuku
  • 50 ml ledové vody

Náplň


Miniquiche

Postup:

  1. Připravte si těsto: ingredience smíchejte v robotu nebo na vále do kompaktního těsta. Zabalte do folie, nechte v ledničce odpočinout alespoň 30 minut. Těsto si můžete připravit i den předem a uchovat v ledničce.
  2. Quinou uvařte dle návodu na obalu.
  3. Na oleji osmahněte lehce dozlatova cibuli nakrájenou na kolečka a 3 stroužky česneku nakrájené na plátky. Přidejte opraný a nahrubo nakrájený špenát nebo mangold.
  4. Přidejte sůl, lahůdkové droždí a nadrobno nakrájené utřené nebo prolisované stroužky česneku, uvařenou quinou a rovnoměrně promíchejte.
  5. Těsto rozdělte na 5 dílů, z každého dílku udělejte kuličku, tu rozválejte na 3 mm tenký kruh. Formičky těstem vyložte tak, aby bylo pokryto dno i stěny. Těsto na několika místech propíchněte vidličkou a dejte na 5 minut předpéct do trouby vyhřáté na 180 °C.
  6. Do předpečených formiček rovnoměrně rozdělte připravenou náplň. Rozmíchejte smetanu a vejce, nalijte na náplň. Ozdobte ořechy a pečte 20 minut při 180 °C.


Tipy

*velký quiche – vyválejte těsto do velké formy (dávka bohatě vystačí na formu o průměru 30 cm), jinak postupujte stejně

Na výlet, ke svačině, do práce – quiche můžete udělat i den předem, konzumovat studený nebo před podáváním ohřát

*náplň – můžete použít v podstatě cokoli:– uvařené obiloviny: quinoa, pohanka, ale i zbytek uvařeného bulguru nebo rýže – podušenou nebo osmahnutou zeleninu: cibuli, rajčata čerstvá i sušená (ty předem namočte na cca 20 minut), cuketu, papriky, červenou řepu – ořechy – vlašské, pekanové, mandle – tempeh nebo tofu, případně náhražky masa typu goody foody nebo robi – zbytek vařených brambor

*pro veganskou verzi – směs zalijte krémem z nastrouhaného uzeného tofu, rostlinné smetany, lahůdkového droždí, hrašky, kurkumy a soli


Související články:
Špenátový krém s polentovými krutonky
Houbová polévka s pohankou
Přeborníci bez lepku - quinoa


09.11.2017
zdroj: www.countrylife.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Priessnitzův obklad
Mozkové vlny: Která hladina vědomí je pro zdraví nejlepší?
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
5 tipů pro každodenní detoxikaci
Nízký krevní tlak
Hroznové víno – zásobárna přírodních látek
Očista tlustého střeva pomocí přírodních látek
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou

69,- Kč
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS