Milánské rizoto

Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky

Při onemocnění slinivky lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.

2 porce75 minut1 porce = 653 kcal

Postup přípravy:

  • 200 g kuřecích prsou
  • 20 g rajčatového protlaku
  • 200 g rýže
  • 40 g mrkve
  • 30 g hrášku
  • Sůl
  • Pažitka
  • 20 g másla

Omyté maso nakrájíme na kostičky, opečeme nasucho, přidáme rajčatový protlak, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, propláchnutou rýži, hrášek, máslo, zalijeme vodou, zamícháme a dusíme. Před podáváním posypeme sekanou pažitkou.

 

Zpět nahoru