Mandlové palačinky

Mandle jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů vápníku a fosforu, obsahují nezanedbatelné množství vitamínů B1 a B6, vitamínu E, hořčíku, zinku, mědi a manganu a kvalitních nenasycených mastných kyselin. Mandle jsou skvělé nejen samotné na mlsání, můžeme z nich vyrobit lahodné mandlové mléko či namlít na mouku. Mandlová mouka je výborná na pečení cukroví a sušenek, do těsta na palačinky, do dezertů, krémů a pro výrobu marcipánu.

Mandlové palačinky

Potřebujeme:

Mandlové palačinky

Postup:

V míse rozšleháme vejce s kokosovým mlékem a javorovým sirupem. Přidáme rozmačkaný banán, mandlovou mouku, kypřící prášek a sůl. Dobře rozmícháme. Na středně rozpálené pánvi potřené ghí smažíme z obou stran malé palačinky. Podáváme s Ghítelou a zdobené ovocem.

Dobrou chuť!

Zpět nahoru