Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Lilkové závitky s pestem

07.09.2017
Lilkové závitky s pestem
Pesto - stačí pár ingrediencí, příprava je super jednoduchá, použití široké. Spousta pokrmů se díky pestu rozzáří!
Porce 4 porce (cca 30 ks) Čas přípravy

 

25 minut + příprava petrželkového pesta

 

Lilkové závitky:

  • 2 lilky
  • 3 lžíce petrželkového pesta*
  • 8 lžic olivového oleje
  • 40 g bio balkánského sýra nebo fety

Postup:

  1. Lilek nakrájejte podélně na plátky silné cca 3 mm. Plátky rozdělte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je mašlovačkou z obou stran olivovým olejem.
  2. Pečte 15 minut při 190 °C, poté je nechte vychladnout. Pokud připravujete menší množství, můžete lilky opéct na grilovací pánvi.
  3. Jednotlivé plátky lilku potřete pestem, posypte rozdrobeným balkánským sýrem, srolujte je a upevněte párátky.
  4. Hodí se jako předkrm, chuťovka na párty, podávané s rajčatovým salátem.
Lilkové závitky s pestem

*Petrželkové pesto:

Postup:

  1. Část olivového oleje můžete nahradit sezamovým. Toto pesto chutná výborně do rajčatového salátu s cibulkou.
  2. Tradičně se pesto připravuje ve hmoždíři, ale pro ulehčení můžete použít mixér.
  3. Všechny suroviny vložte do mixéru a rozmixujte na hladkou konzistenci. Pokud pesto připravujete v hmoždíři, nejdřív utřete všechny suroviny bez oleje, ten přidejte jako poslední.

 

Dobrou chuť!


Související články:
Špenátový krém s polentovými krutonky
Cuketový salát s balkánským sýrem
Salát s pampeliškovým medem, křupavou zeleninou a cizrnou
Přeborníci bez lepku - jáhly
Avokádová pomazánka s Organic Chlorellou
Plané bylinky


07.09.2017
zdroj: www.countrylife.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…

111,- Kč
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS