Letní nápoje s levandulovým sirupem

Levandulovy sirup e1620808197896

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Pitný režim. Skloňuje se ve všech pádech, obzvlášť nastanou-li teplé dny. Už nevíte, po čem sáhnout, samotná voda vás už neuspokojuje… Chcete to trochu zábavné a také potřebujete, aby to bavilo i děti. Proto jsme pro vás připravili čtyři hravé a osvěžující nápoje.

Borůvková i okurková limonáda jsou velmi lehké a svěží, obě rychle zaženou vaši žízeň. V postupu okurku i borůvky mixujeme, můžete je ale jen louhovat. Broskvový a jahodový koktejl jsou vydatnější a leckdy můžou nahradit snídani nebo svačinu. Všechny nápoje jsou lehce slazené levandulovým sirupem. Jedná se o naši novinku, kterou se rozhodně vyplatí mít v ledničce jako základ vašich osvěžujících drinků.

Borůvková limonáda s meduňkou

650 ml vody • 200 g borůvek • 50 ml levandulového sirupu • 2 hrsti lístků meduňky

Borůvky, levandulový sirup a jednu hrst meduňky rozmixujte ve vodě. Rozlijte do sklenic, ozdobte zbylými lístky meduňky a podávejte. Levandulový sirup je příjemně nakyslý, limonáda je díky tomu krásně svěží.

Broskvový koktejl s kokosovým krémem

6 broskví • 4 lžíce ovesných vloček • 200 ml vody • 200 ml kokosového krému • 20 ml levandulového sirupu

Jednu broskev si dejte stranou, ostatní pokrájejte. Pokud vám vadí slupky, oloupejte, dejte do mixéru a rozmixujte společně s ovesnými vločkami, levandulovým sirupem, kokosovým krémem a vodou. Rozlijte do sklenic, navrch ozdobte zbylou broskví pokrájenou na měsíčky a podávejte.

Okurková limonáda

100 ml levandulového sirupu • 2 vychlazené salátové okurky • 600 ml studené vody

Jednu okurku omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Rozdělte do sklenic. Druhou okurku oloupejte, zbavte semínek a rozmixujte společně s vodou a levandulovým sirupem dohladka. Rozlijte do sklenic s okurkovými plátky a podávejte.

Jahodovo-vanilkový koktejl s lněným semínkem

200 g čerstvých jahod • 400 ml sójového vanilkového dezertu • 300 ml vody • 2 lžíce zlatého lněného semínka • 20 ml levandulového sirupu • lístky máty na ozdobu

Čtyři jahody si dejte stranou, ostatní spolu s vanilkovým dezertem, levandulovým sirupem, vodou a lněným semínkem vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Rozlijte do sklenic, ozdobte jahodou, lístky máty a podávejte.

zdroj : www.countrylife.cz