Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Kysličník uhličitý v nápojích - je škodlivý nebo je to mýtus?

30.09.2011
Leckde na internetu jsem se již opakovaně setkal s názorem, že konzumace nápojů sycených kysličníkem uhličitým je nějak nebezpečná našemu zdraví. Zdá se mi to být dost nelogické, vždyť tento plyn (CO2) je látka vlastní celému našemu organismu, je trvale přítomná nejen ve všech našich buňkách ale i v celé krevní oběhové soustavě, kde se svou přítomností podílí na udržení přiměřené acidobazické rovnováhy (rovnováhy mezi kyselými a zásaditými složkami vnitřního prostředí)

Dá se tedy říci, že každá zkonzumovaná tekutina musí být v okamžiku vstřebávání z trávicího traktu do krevního oběhu automaticky dosycována mimo jiné i všudypřítomným kysličníkem uhličitým, pokud jej sama o sobě již předem neobsahuje. Navíc jakýkoliv dočasný nadbytek této látky zdravý organismus snadno vydýchává.



Samozřejmě něco jiného jsou individuální případy přecitlivělosti žaludku na nápoje sycené kysličníkem uhličitým - pak je logické se do „bublinkových“ nápojů nenutit i kdyby byly jinak sebezdravější. Nicméně ani takové situace nejsou důkazem škodlivosti CO2 - v mnoha případech jsou naopak důkazem škodlivosti špatného životního stylu majitele dotyčného žaludku. Žaludek je jedním z prvních orgánů, jehož přecitlivělostí nebo nemocí se nás tělo snaží zastavit v sebezničující cestě životem.



Ale to je zase na jiné povídání.

 

Celková nabídka přípravků podporujících správné zažívání.


Související články:
O vodě jinak, než jsme zvyklí (1. část)
O vodě jinak, než jsme zvyklí (2. část)
O vodě jinak, než jsme zvyklí (3. část)
Čistá voda - skrytý problém její konzumace


30.09.2011
autor: MUDr. Ladislav Šafránek
další články v rubrice: Výživa


 
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS