Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Kyselina jantarová

13.09.2010
Po chemické stránce je kyselina jantarová (systematickým názvem kyselina butandiová) je nasycená karboxylová kyselina se dvěma karboxylovými skupinami. Je to bílá krystalická látka a je dobře rozpustná ve vodě. V našem organismu se vyskytuje v tzv. Krebsově cyklu, což je důležitý metabolický děj. Krebsův cyklus je velmi důležitá série biochemických reakcí, kdy při odbourávání acetylkoenzymu A za rozkladu sacharidů, tuků a aminokyselin vzniká oxid uhličitý a chemicky vázaný vodík.

Je to základní proces aerobního dýchání buněk. Běžně se vyskytuje v ovoci (např. v angreštu), dále ji obsahují pouze acidofilní mléčné výrobky, tmavý  chléb, mořští  korýši, zralé víno, pivo, některé bobule ovoce a kysané zelí. Již faraóni ve starém Egyptě věřili v omlazující moc jantaru, a proto si pod kůži zašívali jantarové destičky. Je přirozenou součástí rostlinných a živočišných tkání. Dodává tělu energii a má regenerační (omlazující) vliv na buňky.



Kyselina jantarová a její soli přímo ovlivňuje buněčný metabolizmus a účastní se zpracování sacharidů v již zmíněném Krebsově cyklu. Je zdrojem redukujících látek a tím ovlivňuje oxidace uvnitř buňky. Kyselina jantarová stabilizuje strukturu a funkci mitochondrií, působí jako induktor syntézy bílkovin, ovlivňuje pozitivně transport iontů v buňce a transport plynů v organizmu (kyslík a oxid uhličitý).



Kyselina  jantarová je univerzální adaptogen a je nedílnou součástí všech živých organismů. Vyrábí se v buňkách člověka, zvířat a rostlin a je zodpovědná za energetický  metabolismus. Vědci zjistili, že porušení buněčné energie vede ke snížení imunity, a tudíž k různým nemocem. Z toho vyplývá, že  deficit jantarové kyseliny v lidském těle musí být neustále doplňován a to zejména při velkém fyzickém, duševním a emocionálním (stres) zatížení.



Látka se průmyslově vyrábí pomocí mikroorganismů fermentací glukozy z kukuřice. Kyselina jantarová upravuje kyselost a chuť potravin. Využití látky je v masných výrobcích a nápojích apod. Látka je považována za bezpečnou bez nežádoucích účinků. Lze ji najít v přípravcích Cytosan, Gynex, Regalen či Stimaral.

 


Celková nabídka přípravků obsahujících Kyselinu jantarovou.


Související články:
Kyselina listová
Alfa-lipoová kyselina
Kyselina pantotenová
Nenasycené mastné kyseliny


13.09.2010
autor: PharmDr.Tomáš Arndt
další články v rubrice: Výživové doplňky


 
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS