Kurkumin a piperin v jednom

cm kurkumin a piperin

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Historické prameny ukazují využití kurkumy na všemožné potíže. Výzkumy kurkuminu potvrzují jen protizánětlivý účinek, ale bystrý čtenář už nyní ví, že je to vlastně totéž jako uvedené historické konstatování „užívána na vše“. Zánětlivá reakce je základem celé řady chronických onemocnění.

Další vliv, který si musíme opakovaně připomínat, je působení na kondici našich jater. Naše játra jsou samozřejmě choulostivá vůči cizorodým látkám z okolí, ale nemůžeme nezmínit schopnost regenerace, pokud jim k tomu vytvoříme ideální podmínky. Výzkumy jasně říkají, že kurkuma podporuje správnou činnost jater a jaterních tuků. Co to znamená u orgánu, který je synonymem pro syntézy v našem těle? Znamená to, že kurkuma podporuje metabolismus jaterních buněk a neustálou regeneraci jaterní tkáně.

Chceme z kurkuminu léčivo?

Kurkumin je v současné době v hledáčku výzkumů, při kterých je snaha zachytit účinky této molekuly na naše zdraví a vytvořit podle kurkuminu sofistikované léčivé molekuly. Tato informace je jistě perfektní zprávou, protože to může přinést společnosti úplně nové léky.

Proč odborné kruhy zdravotnictví a farmacie nepodporují přírodou dávno objevený kurkumin? Už on sám má své neoddiskutovatelné příznivé účinky na náš organizmus. Důvod je bohužel naprosto zřejmý. Jako u řady dalších přírodních látek je nelze patentovat pod svou výrobní značkou a začít prodávat jako drahé léčivo.

Výzkumy jsou neuvěřitelné, ale příliš se o nich nemluví

Kurkumin optimalizuje krevní srážlivost svým působením na látky zajištující krevní srážení (především má vliv na fibrinogen, který spojuje krevní sraženinu). Dále působí na shlukování krevních destiček (snížení tromboxanu, který podporuje shlukování krevních destiček).

Buněčné membrány a homocystein

Kurkumin v drobnohledu výzkumů vykazuje své působení na kvalitu buněčných membrán, které obalují každou naši buňku. Je zkoumán jeho vliv na kontroverzní homocystein (aminokyselina vznikající v těle) a nechtěné oxidační procesy v našich buňkách.

Játra, slinivka i žaludek

Vliv na zdraví jater u kurkuminu opakujeme stále. Zvídavé oko vědy jde ale ještě dál, konkrétně na orgány slinivku a žaludek. U těchto orgánů jsou zkoumány ochranné funkce kurkuminu proti „samonatrávení“ trávicími enzymy v těchto orgánech.

Na konec to nejlepší!

Molekula kurkuminu je až nápadně podobná antioxidačním vitamínům a rostlinným flavonoidům. Na potvrzení převratných názorů o kurkumě a kurkuminu si budeme muset ještě počkat.

20-ti násobný „zlepšovák“ jménem piperin

Piperin tlumí specifické enzymatické systémy v našem těle, čímž je zachován kurkumin v účinné formě a může se dostat přes náš trávící systém skrz krev do celého organizmu. Tento přírodní trik vůči našemu trávení zvyšuje dostupnost kurkuminu pro naše tělo o neuvěřitelných 2 000%.