Kuře ve vinném těstíčku

Dnes existují dva přístupy k dietě při tomto onemocnění. První – konzervativní – nařizuje nekompromisní zásady životosprávy. Diabetici mají přísný režim a zcela se vyhýbají sladkým jídlům i příliš kalorické stravě.

Moderní poznatky ale umožňují přistupovat ke stravování trochu jinak, volněji. Toto pojetí má však také své zákonitosti, nemocný musí velice dobře znát svůj organismus, hlavně si musí častěji měřit glykemii a znát reakce na různá jídla. Za těchto podmínek si může dovolit v podstatě jakoukoli rozumnou stravu, dokonce i sladkosti, pokud za to “zaplatí” dostatkem pohybu a správnou kompenzací.

2 porce45 minut1 porce = 315 kcal

Postup přípravy:

  • 200 g kuřecích řízků
  • 20 g hladké mouky
  • 1 dl vína
  • 1 dl mléka
  • 1 vejce
  • 20 g eidamu
  • 20 g oleje na smažení

Očištěné kuřecí řízky krátce povaříme v osolené vodě a vychladlé osolíme. Bílé víno, mléko a vejce rozšleháme, přidáme jemně nastrouhaný sýr a hladkou mouku a opět rozšleháme na středně husté těstíčko. Řízky namáčíme v těstíčku, vkládáme do rozehřátého oleje a zvolna smažíme po obou stranách dozlatova. Při podávání přidáme ke každé porce dílek citrónu. Jako přílohu podáváme vařené brambory a míchaný salát.

 

Zpět nahoru

NOVÉ ČLÁNKY KAŽDÝ TÝDEN ZDARMA NA VÁŠ E-MAIL?

Přihlaste se zdarma k odběru novinek z webu Celostnimedicina.cz a už Vám neunikne ani jedna zajímavost ze světa celostní a alternativní medicíny.