Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Konzumace alkoholu zvyšuje riziko dny

21.02.2006

https://www.celostnimedicina.cz/obrazky/xpuchyre.jpg

Doktor Hyon Choi z The Massachusetts General Hospital v Bostnu se svými kolegy zjistil, že konzumace alkoholu zvyšuje riziko dny. Největší riziko bylo zjištěno u konzumace piva, nejnižší u mírné konzumace vína.

Dříve se soudilo, že dnu může způsobovat pouze nadměrná konzumace tučného jídla. V březnovém čísle časopisu The New England of Medicine uveřejnila skupina výzkumníků doktora Choie informaci o tom, že rovněž mořské ryby a plody mohou zvyšovat riziko dny. Naopak mléčné výrobky údajně toto riziko snižují.


Pro studii byly použity výsledky ze studie The Health Professionals Follow-up Study, která probíhala již od roku 1986 a byla zaměřena na souvislost mezi dietními faktory a různými nemocemi.


Z celkem 47 150 mužů, kteří byli zahrnuti do studie, byla u celkem 730 mužů v roce 1998 diagnostikována dna. Vědci zjistili, že pacienti konzumující alkohol měli vyšší riziko dny, které rostlo se zvyšující se konzumací alkoholu.


Ve srovnání s muži nekonzumujícími alkohol bylo riziko dny u mužů konzumujících více než 50 g alkoholu denně až 2,5 krát vyšší. U mužů konzumujících 10-15 g denně bylo riziko dny 30 %.

 

Celková nabídka přípravků na klouby.


Související články a videa:
Častá konzumace hranolků v raném věku zvyšuje riziko rakoviny
Dna a dieta
Alkohol a játra
Dna a jiné purinové intoxikace
Dieta při dně
VIDEO: Alkohol: prospívá, nebo škodí?


21.02.2006
autor: MUDr. Sylva Šebková
zdroj: Lancet. 2004;363:1277-1281
další články v rubrice: Prevence


 
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS