prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Kombucha

15.09.2006
Kombucha byla známa už v dynastii Tsin 221 let před n. l. Tento velmi starý nápoj má skutečně blahodárné účinky. Navíc chuť kombuchy je lahodná a osvěžující.

Kombucha je čajový nápoj s kvasinkovými kulturami a bakteriemi L-kyseliny mléčné, lehce fermentovaný.


Ve fermentačním procesu se sacharóza štěpí na fruktózu a glukózu. Současně se tvoří enzymy štěpící bílkoviny a uhlohydráty. Kombucha je živý nápoj s přírodním zakalením. Barva a chuť závisí na kolísání kvasného procesu.


Působení:

Pomáhá vstřebávat výživné látky a zlepšuje funkci střev. Díky bohatému obsahu hodnotných laktobacilů (bakterie kyseliny mléčné) udržuje střevní flóru a podporuje přirozenou obrannou schopnost organismu. Odstraňuje z těla jedovaté látky, těžké kovy a nikotin. Je oblíbeným prostředkem ke snížení tělesné hmotnosti (k tomuto účelu je doporučeno pít ji vždy před jídlem, čímž současně snížíme množství potravy potřebné k nasycení).

 

Z odborné literatury:

Prof. MUDr. Vilém Palisa, DrSc. - ("Velká neznámá aneb Jde o život", EMINENT 96)

Kombucha je čaj s prastarou historií a v současné době empiricky a vědecky prokázanými léčivými vlastnosti. Kombucha není houba podle obvyklých představ, jde o společenství, symbiózu, různých kvasinek a bakterií, jedná se zvláště o kvasinky rodu Saccharomyces a z bakterií zvláště Bacterium xylinum, Acetobacter, guconium a další.


Četné experimenty na zvířatech a klinické studie u lidí prokázaly, že účinnými látkami, které mají schopnost normalizovat sníženou imunitu, jsou právě polysacharidy izolované z kvasinek Saccharomyces a jejich účinnou látkou je tzv. beta-glukan. Glukan jako úspěšný imunostimulátor byl popsán v řadě světových studií u různých snížení imunity.


Kombucha tedy produkuje do čaje mimo jiné především kyselinu glukoronovou, vitamíny B1, B2, B3, B6, B12, kyselinu listovou, L-kyselinu mléčnou, kyselinu octovou a z cukru, který se do čaje přídává (nikoli pro slazení čaje, ale pro výživu tohoto syncitia), kysličník uhličitý, alkohol a kyselinu glukonovou. Každá uvedená složka má svůj účinek, avšak hlavní podstatou účinku tohoto čaje je právě ovlivňování imunity organismu. Kyselina glukoronová má detoxikační funkce, spojuje se s cizími nebo vlastními škodlivými látkami v komplexy glukuronátu a tím zneškodňuje velké množství jedovatých látek. Zanedbatelný není ani antibiotický efekt, který má v kombuchovém čaji kyselina usninová.


Kvasinky Saccharomyces, které jsou jednou z hlavních součástí syncytia (kvasinek a bakterií) kombuchy, produkují do čaje kyselinu glukonovou a látky typu polysacharidu glukanu. Glukan jako produkt stejných kvasinek je mohutný imunostimulant.


Čaj z kombuchy obsahuje prokazetelně značné množství kyseliny glukuronové, která fyziologicky působí v organismu jako účinná detoxikační látka. Váže škodlivé součásti různých jedů na sebe a mění v glukuronáty. Tím je zbavuje toxických vlastností.


Kombuchový čaj nemá žádné vedlejší účinky ani při trvalé konzumaci.

 

Celková nabídka přípravků Kombuchy.

Související články:
Mléčný, vodní a čajový kefír


15.09.2006
další články v rubrice: Přírodní léčba


 
Bioženy ohrožují zemi
Vyvážená strava - pomoc při překyselení
Vitamín B3 – Niacin
Dýně Hokaido
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
Mládež, alkohol a oparový virus
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Priessnitzův obklad
(c) 2004-2016 www.celostnimedicina.cz
O násRSS