Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Kelp

25.05.2010
Kelp je hnědá mořská řasa, patřící do čeledi Laminariacea. Mořské řasy jsou zdrojem potravy lidstva od nejstarších dob. Mořské řasy jsou nejčistším, nejkvalitnějším a organismem nejsnáze využitelným zdrojem lehce stravitelných bílkovin a sacharidů. Kelp se vyznačuje antibakteriálními a antivirovými účinky. Pomáhá rovněž snižovat hladinu cholesterolu a krevní tlak.

Řasa obsahuje řadu minerálů a stopových prvků - mimo jiné jód, hořčík, vápník, síru, draslík, železo, zinek, mangan a měď. Obsahuje také cukry (manitol) a škroby, vit. A, B, C, bílkoviny, tuky. V potravinářství se běžně používá k přípravě alginátů, sloužících jako aditiva.



Působení kelpu se využívá v redukčních programech, protože napomáhá při spalování zásobního tuku, podporovat obranyschopnost organismu, zlepšovat kondici, trávení a vylučování toxických látek z těla. Pomáhá snižovat horečku, podílí se na snížení hladiny cholesterolu a krevního tlaku. Dostatečné množství jódu u těhotných je nezbytným předpokladem pro správný vývoj centrální nervové soustavy plodu.



Nedostatek jódu vede ke zpomalování duševních funkcí, k nárůstu tělesné hmotnosti a ochuzuje organizmus o energii. Nevhodné je užívání kelpu a dalších přírodních zdrojů obsahujících jod pro osoby trpící tyreotoxikózou (nadměrnou činností štítné žlázy – vysokým obsahem hormonů štítné žlázy v krvi).

 


Celková nabídka přípravků obsahujících Kelp.


Související články:
Porucha štítné žlázy
Jód pro zdravý růst a funkci štítné žlázy
Jód v otázkách a odpovědích
Radioaktivita v potravinách
Jód a radiace


25.05.2010
autor: PharmDr.Tomáš Arndt
další články v rubrice: Výživa


 
Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny
Stravování žen po čtyřicítce
Mocná dvojice minerálů
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Vladimír Kafka: „Nemoc je dluh lásky na sobě. Vlažnost nás pomalu zabíjí.“ – 1. část rozhovoru
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Priessnitzův obklad
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Vladimír Kafka: „Základem vyléčení je vytvořit si jasný obraz toho, kým chci být. Nemoc je reakce.“ – 2. část rozhovoru
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS