Kapustové závitky plněné bulgurem

zavitky e1611905643144

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Kapustové závitky jsou výborné s bramborovou kaší. Náplň z bulguru, žampionů a cizrny se nebojte použít i samotnou, je chuťově skvěle vyvážená. Dobře bude chutnat třeba s grilovanou sezónní zeleninou.

Ingredience

  • půl kapusty
  • půl plechovky sterilované cizrny
  • 150 g žampionů
  • 150 g bulguru
  • jedna cibule
  • jedna lžíce lahůdkového droždí
  • čtyři stroužky česneku
  • čtyři lžíce oleje
  • půl lžičky kmínu
  • sůl
  • pepř
  • tuk na vymazání pekáčku

Jak na to?

  1. Bulgur povařte 2 minuty a nechte ho přikrytý 20 minut odstát. Kapustové listy očistěte, zbavte tuhých žeber a vložte na 3 minuty do vroucí, výrazně osolené vody (1 lžíce soli na 1 litr vody). Hned poté je zchlaďte ve studené vodě. Listy lehce zavadnou a získají sytě zelenou barvu
  2. Ve větší pánvi rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a nechte zesklovatět. Poté přidejte nadrobno nakrájené žampiony, kmín, sůl, pepř a restujte dozlatova.
  3. Do opečené směsi přidejte bulgur, slitou našťouchanou cizrnu, lahůdkové droždí a promíchejte. Směsí plňte osušené kapustové listy, které vložte do tukem vymazaného pekáčku. Pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C, podlévat není třeba, závitky pustí vlastní šťávu.

Zdroj: www.countrylife.cz