Kakaový velikonoční beránek

beranek male

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Beránek s celozrnnou špaldovou moukou, datlovým sirupem a mletými mandlemi je krásně vláčný. Toto těsto můžete použít také na bábovku kdykoliv během roku.


Ingredience

  • máslo a mouka na vysypání formy

Jak na to?

beránek
  1. Formu na beránka vymažte máslem a vysypte hrubou moukou (popř. krupicí). Troubu rozehřejte na 160 °C.
  2. Máslo rozpusťte a nechte mírně vychladnout.
  3. Obě mouky prosejte do mísy a promíchejte s kypřícím práškem, kakaem, mandlemi, citronovou kůrou, špetkou soli a vanilkou.
  4. Vejce rozšlehejte v míse s cukrem a sirupem, dokud nezesvětlí. Přidejte mléko a mouky, opatrně rozmíchejte. Úplně na konec tenkým pramínkem zašlehejte i rozpuštěné máslo.
  5. Připravené těsto vylijte do vymazané formy. Dejte do trouby a pečte zhruba 60 minut.

Celková nabídka zdravé výživy.