Kakaové ovesné sušenky

susenky

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Ovesné vločky výborně fungují jako základ sušenek, nemusíte pak použít žádnou mouku. A když zvolíte certifikovaný bezlepkový oves, můžete je mít i bezlepkové.

Ingredience

Jak na to?

  1. Kokosový tuk rozpusťte a přelijte do mísy. Přidejte ovesné vločky a sůl, promíchejte. Přisypte kokos, kakao, promíchejte a přidejte datlový sirup a vodu. Opět promíchejte.
  2. Navlhčenými prsty tvarujte sušenky a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při teplotě 180 °C asi 20 minut.

Zdroj: www.countrylife.cz