Jídlo jako životní styl III. – Tvarohovo-pudinkový krém

V knize Jídlo jako životní styl III. aneb naučte se správně jíst tentokrát nehledejte návod, jak hubnout, ale spíše jak se jídla přestat bát a jak si ho užít.

Porce pro 5 osob

Nutriční hodnoty jedné porce:

EnergieBílkovinyTukySacharidyz toho cukryVlákninaSodík
225 kcal14,9 g4,6 g30,8 g20,5 g3,2 g206,9 mg

Ingredience:

  • 2 polotučné tvarohy (500 g)
  • 1 vanilkový pudink
  • 500 ml sójového nebo mandlového mléka
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku stévie
  • 500 g čerstvého ovoce (lesní směs nebo višně)

Postup:

Z celkového množství mléka odebereme jeden hrnek a v něm rozmícháme pudink. Zbylé mléko zahřejme v rendlíku, vlijeme do něj mléko s rozmíchaným pudinkem, osladíme cukrem a stévií a mícháme, dokud pudink nezhoustne. Necháme vychladnout. Téměř studený pudink vlijeme do mixéru či šlehače a postupně přidáváme tvaroh, až vše vy mícháme a vyšleháme do jemného krému. Do skleniček vrstvíme ovoce a na ně pak vanilkový krém. Zdobíme opět ovocem.

Tip

Můžete ozdobit také plátky mandlí.

Úryvek z knihy Jídlo jako životní styl III.

Zpět nahoru