Jídlo jako životní styl III. – Tvarohovo-pudinkový krém

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

V knize Jídlo jako životní styl III. aneb naučte se správně jíst tentokrát nehledejte návod, jak hubnout, ale spíše jak se jídla přestat bát a jak si ho užít.

Porce pro 5 osob

Nutriční hodnoty jedné porce:

Energie Bílkoviny Tuky Sacharidy z toho cukry Vláknina Sodík
225 kcal 14,9 g 4,6 g 30,8 g 20,5 g 3,2 g 206,9 mg

Ingredience:

  • 2 polotučné tvarohy (500 g)
  • 1 vanilkový pudink
  • 500 ml sójového nebo mandlového mléka
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku stévie
  • 500 g čerstvého ovoce (lesní směs nebo višně)

Postup:

Z celkového množství mléka odebereme jeden hrnek a v něm rozmícháme pudink. Zbylé mléko zahřejme v rendlíku, vlijeme do něj mléko s rozmíchaným pudinkem, osladíme cukrem a stévií a mícháme, dokud pudink nezhoustne. Necháme vychladnout. Téměř studený pudink vlijeme do mixéru či šlehače a postupně přidáváme tvaroh, až vše vy mícháme a vyšleháme do jemného krému. Do skleniček vrstvíme ovoce a na ně pak vanilkový krém. Zdobíme opět ovocem.

Tip

Můžete ozdobit také plátky mandlí.

Úryvek z knihy Jídlo jako životní styl III.