Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Jídlo jako životní styl III. - Tvarohovo-pudinkový krém

28.11.2014
Jídlo jako životní styl III.
V knize Jídlo jako životní styl III. aneb naučte se správně jíst tentokrát nehledejte návod, jak hubnout, ale spíše jak se jídla přestat bát a jak si ho užít.

Porce pro 5 osob

Nutriční hodnoty jedné porce:

Energie Bílkoviny Tuky Sacharidy z toho cukry Vláknina Sodík
225 kcal 14,9 g 4,6 g 30,8 g 20,5 g 3,2 g 206,9 mg

Ingredience:

  • 2 polotučné tvarohy (500 g)
  • 1 vanilkový pudink
  • 500 ml sójového nebo mandlového mléka
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku stévie
  • 500 g čerstvého ovoce (lesní směs nebo višně)

Postup:

Z celkového množství mléka odebereme jeden hrnek a v něm rozmícháme pudink. Zbylé mléko zahřejme v rendlíku, vlijeme do něj mléko s rozmíchaným pudinkem, osladíme cukrem a stévií a mícháme, dokud pudink nezhoustne. Necháme vychladnout. Téměř studený pudink vlijeme do mixéru či šlehače a postupně přidáváme tvaroh, až vše vymícháme a vyšleháme do jemného krému. Do skleniček vrstvíme ovoce a na ně pak vanilkový krém. Zdobíme opět ovocem.

 

Tip

Můžete ozdobit také plátky mandlí.

 

Úryvek z knihy Jídlo jako životní styl III.


Související články:
Jídlo jako životní styl II. - Hubnutí na směny
Hezky česky hravě a zdravě - Hovězí svíčková s celozrnným knedlíkem
Superjídelníček – Rajská polévka


28.11.2014
autor: Ing. Petr Havlíček, Petra Lamschová
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny
Stravování žen po čtyřicítce
Mocná dvojice minerálů
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Vladimír Kafka: „Nemoc je dluh lásky na sobě. Vlažnost nás pomalu zabíjí.“ – 1. část rozhovoru
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Priessnitzův obklad
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Vladimír Kafka: „Základem vyléčení je vytvořit si jasný obraz toho, kým chci být. Nemoc je reakce.“ – 2. část rozhovoru
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS