prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Jídlo jako životní styl III. - Tvarohovo-pudinkový krém

28.11.2014
Jídlo jako životní styl III.
V knize Jídlo jako životní styl III. aneb naučte se správně jíst tentokrát nehledejte návod, jak hubnout, ale spíše jak se jídla přestat bát a jak si ho užít.

Porce pro 5 osob

Nutriční hodnoty jedné porce:

Energie Bílkoviny Tuky Sacharidy z toho cukry Vláknina Sodík
225 kcal 14,9 g 4,6 g 30,8 g 20,5 g 3,2 g 206,9 mg

Ingredience:

  • 2 polotučné tvarohy (500 g)
  • 1 vanilkový pudink
  • 500 ml sójového nebo mandlového mléka
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku stévie
  • 500 g čerstvého ovoce (lesní směs nebo višně)

Postup:

Z celkového množství mléka odebereme jeden hrnek a v něm rozmícháme pudink. Zbylé mléko zahřejme v rendlíku, vlijeme do něj mléko s rozmíchaným pudinkem, osladíme cukrem a stévií a mícháme, dokud pudink nezhoustne. Necháme vychladnout. Téměř studený pudink vlijeme do mixéru či šlehače a postupně přidáváme tvaroh, až vše vymícháme a vyšleháme do jemného krému. Do skleniček vrstvíme ovoce a na ně pak vanilkový krém. Zdobíme opět ovocem.

 

Tip

Můžete ozdobit také plátky mandlí.

 

Úryvek z knihy Jídlo jako životní styl III.


Související články:
Jídlo jako životní styl II. - Hubnutí na směny
Hezky česky hravě a zdravě - Hovězí svíčková s celozrnným knedlíkem
Superjídelníček – Rajská polévka


28.11.2014
autor: Ing. Petr Havlíček, Petra Lamschová
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Bioženy ohrožují zemi
Vyvážená strava - pomoc při překyselení
Vitamín B3 – Niacin
Dýně Hokaido
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
Mládež, alkohol a oparový virus
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Priessnitzův obklad
(c) 2004-2016 www.celostnimedicina.cz
O násRSS