Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Jemná polévka ze žlutého hrachu se zeleninou

02.06.2016
Jemná polévka ze žlutého hrachu se zeleninou
Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.

4 porce

25 minut + namáčení a vaření hrachu

Potřebujeme:

Postup:

  1. Hrách propláchněte, zalijte vodou a vařte s kouskem mořské řasy do měkka cca 40 minut. Pokud hrách přes noc namočíte, doba varu se zkrátí.
  2. Nakrájenou cibuli a česnek osmahněte na oleji, přidejte nakrájenou mrkev a petržel, krátce osmahněte.
  3. Přidejte hrách i s vodou, ve které se vařil, 1 kostku bujonu, vařte do změknutí zeleniny. Pokud je třeba, dolijte vodu tak, aby byla cca 2 cm nad hrachem a zeleninou.
  4. Polévku částečně rozmixujte a ponorným mixerem, přidejte mandlovou smetanu, kurkumu a osolte.
Jemná hrachová polévka

Přejeme dobrou chuť!


Související články:
Ovesná kulajda
Bulgurové rizoto se zeleninou, tempehem a smetanou Provamel
Šťavnaté flapjacky
Rizoto s fazolemi adzuki
Pinto salátek
Chia cookies
Toskánská fazolová polévka
Bramboráčky se žlutým hrachem
Indická polévka z červené čočky
Špenátový krém s polentovými krutonky


02.06.2016
zdroj: www.countrylife.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Drtič kamenů… Chanca Piedra
Jak se rychle zbavit hněvu – extrémně jednoduchá japonská technika
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejste špatní, protože jste nemocní!
Priessnitzův obklad
Alfa-lipoová kyselina
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Hořčík - symbol klidu a míru v těle
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Stresové zatěžování (Tarlovova cysta)
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS