Jasmínová rýže s bylinkovou treskou

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Chutná jasmínová rýže s bylinkovou treskou. Recept pro Vás připravila výživová poradkyně Štěpánka Čápová.

Co potřebujeme:

Postup:

  1. Z bylinek a olivového oleje si uděláme něco jako pesto – smícháme na-jemno nasekané bylinky, případně rozdrcené v drtiči rovnou s olejem, Moringou, solí a pepřem a filety tresky směsí potřeme a dáme péct na pečícím papíře na pánvi. V troubě trvá zbytečně dlouho a na pánvi bez pečícího papíru se vám bude ryba přichytávat.
  2. V hrnci vedle si nachystáme propláchnutou jasmínovou rýži, přidáme do ní trochu soli , 1 – 2 lžičky sušené kořenové zeleniny. Zalijeme vodou tak, aby nad rýží bylo ještě jednou takové množství vody. Takto přivedeme k varu, stáhneme teplotu na minimum a necháme přiklopené dusit, dokud se voda nevyvaří, stáhneme z plotýnky, přisypeme Moringu a necháme ještě cca 10 minut dojít.
  3. Zeleninová rýže a treska s bylinkami a Moringou je výborné lehké jídlo, které oceníte spolu se zeleninovým salátem dle vaší chuti.
Treska s rýží

Inspirujte se našimi zdravými kuchařkami.