Jak vynechat denní kávu aneb Špaldové kafe jako cesta ke zdraví

cm zena pije

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

„Jistě jste se už mnohokrát zamýšleli nad tím, zda žijete zdravě, Váš jídelníček nepostrádá vitamíny a zda dodržujete pitný režim. Zdá se mi, že je člověk v dnešní době čím dál víc nucen zabývat se problematikou zdraví, protože těch stresorů stále přibývá. My si to sice uvědomujeme, ale je to pro nás časově náročné. No řekněte, máte čas vyhledávat ekologicky vypěstovanou zeleninu, maso shánět u soukromých statkářů, sami si namlet mouku, nebo se dokonce starat, jestli nespíte v negativní geopatogenní zóně?

Mnohdy tyto změny vyžadují nejen čas, ale také silnou vůli, odhodlání, trpělivost… a to nemluvím o penězích.

V naší ordinaci se často setkáváme s problémem, kdy pacient chce změnu, je rozhodnutý zkusit upravit svůj režim a více se sobě věnovat, ale neví, jak na to, kde vlastně začít.

Spousta lidí si např. uvědomuje, že příliš konzumuje kávu. Ale co s tím? Je to zlozvyk, ale my máme pocit, že se bez své ranní kávy nejsme schopni soustředit, po obědě musíme mít kávičku, aby nám to pak v práci lépe myslelo, a večer si dáme aspoň „“malý kafčo““, abychom neusnuli nad závěrečnými účty. To je, pane, kofeinu za den!

Srdíčko pumpuje, co může! Nemá čas si odpočinout. Ale jak dlouho bude stíhat Vaše životní tempo? Neměli bychom tedy začít právě od srdce a trochu mu – ve vlastním zájmu – pomoci?

Když už si myslíte, že nelze kávu vynechat, dám Vám tip, jak ji nahradit mnohem zdravější a kvalitnější pochutinou. Jmenuje se Instantní špaldové kafe a je to skutečně kávovina z pšenice špaldy. Pšenice špalda je prastará obilnina výjimečná složením i chutí. Obsahuje bílkoviny, kvalitní tuk s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, sacharidy, vyšší obsah hořčíku, vápníku, kalia, fosforu, zinku a vitamíny B1, B2 a další. Tím tělu dodáte nejen lahodný nápoj, ale i potřebnou vitalitu. A vysoký obsah vlákniny navíc podpoří trávení a střevní peristaltiku. A přitom tělo nezatěžujete, protože je tento chutný produkt z ekologického zemědělství a navíc bez kofeinu. Připravuje se pražením a extrakcí špaldového zrna a lze jej připravit i jako letní chutný a osvěžující nápoj – ledovou kávu. Je výborné chuti a vůně, tedy nezbývá než popřát: „“Na zdraví!“