prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Jak pomoci játrům

13.05.2011
Játra Při celiakii nasazená bezlepková dieta a probiotika pozitivně ovlivňují střeva. Pomoc potřebují i játra, která jsou velmi zatížená, obzvlášť teď na jaře. Játra spolu s ledvinami každý den přirozeně detoxikují náš organismus. Když je jeden orgán “nemocný”, druhý přebírá jeho funkci (podle svých možností). Tehdy se začnou zplodiny metabolismu pomaleji vylučovat z organismu. Tělo se zanáší.

Játra jsou naše “chemická továrna”, která zpracovává a tvoří živiny, ukládá je do zásoby a odstraňuje odpadní látky. Mezi játry a střevem funguje cévní systém (enterohepatální oběh), díky kterému mohou navzájem “komunikovat”. Po úpravě živin se biologicky cenné látky vrátí do jater, která je opět zpracují. Je to určitá forma recyklace. Když vstřebávání ve střevě nefunguje tak, jak má, do jater se dostává o mnoho víc škodlivin. Na detoxikaci jsou kladeny zvýšené nároky. Pro zvýšenou střevní propustnost se do enterohepatálního oběhu dostanou toxické látky, které játra už jednou detoxikovala a poslala na vyloučení. Některé z nich mohou narušit tvorbu živin, které náš organismus potřebuje. Nespoléhejme se na jaterní testy, protože játra mají obrovskou schopnost regenerace.



I když “pláčou”, jaterní testy mohou být v referenčním rozmezí. Navzdory tomu jim můžeme pomoci.



Sáhneme po Regalenu. Obsahuje unikátní směs hořčin, která pomůže játrům s detoxikací: řepík lékařský, vlaštovičník větší, svízel syřišťový, hořec žlutý, bedrník obecný, jitrocel kopinatý, mochna nátržník, pampeliška lékařská, rozrazil lékařský, lomikámen zrnatý, jablečník obecný a pelyněk brotan. Na jaře si ještě dopřejme salát z  listů pampelišky a mladých kopřiv – utržených nejlépe před prvním vykvetením, protože tehdy mají jen jemně hořkou chuť.



Játra se pomalu detoxikují, žlučové kyseliny a trávicí enzymy se normalizují, plísně se likvidují a náš organismus pociťuje úlevu. Příznivě jsou ovlivněné i všechny ostatní fyziologické procesy v těle. Ledviny děkují, že se o detoxikaci organismu opět dělí s játry. V našem organismu se vyplatí pouklízet. I svoje příbytky přeci uklízíme, protože si chceme  zútulnit prostředí. Postupně můžeme objevit, že přírodní chuť je ta nejlepší a nejzdravější. Člověk je požitkář, po hořké chuti dobrovolně nesáhne. Upřednostní raději sladkou, slanou a kořeněnou. Hořká chuť nemá místo v jeho jídelním lístku. Doufám, že se to změní. Hořčiny dokážou i v malém množství pomoci našemu organismu. Už po narození svůj organismus postupně zatěžujeme a zanášíme. Poslouchejme ho a budeme mít plno energie, kvalitní a plnohodnotný život.



Celková nabídka přípravků na detoxikaci jater.


Související články:
Je nejvyšší čas “vygruntovat” svá přetížená játra
Byliny - balzám pro naše játra
Jak ozdravit játra?
Alkohol a játra
První pomoc doma i na cestách
Jaterní odpad nezdetoxikovaný (JON) z dalšího úhlu pohledu
Chraňme si játra, život bez nich není možný


13.05.2011
autor: MUDr. Renáta Gerová
zdroj: magazín Vitae 4/2011
další články v rubrice: Prevence


 
Bioženy ohrožují zemi
Vyvážená strava - pomoc při překyselení
Vitamín B3 – Niacin
Dýně Hokaido
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
Mládež, alkohol a oparový virus
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Priessnitzův obklad
(c) 2004-2016 www.celostnimedicina.cz
O násRSS