Jáhlová kaše s pracharandou

jáhlová kaše e1575616621148

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Pracharanda, to jsou usušené plátky ovoce rozdrcené na prach, tuto sváteční kaši krásně doplní. Tradiční pracharanda se dělávala z hrušek a používala se jako sladidlo. Vyzkoušejte jablečnou, je příjemně pikantní.

Ingredience

Jak na to?

  1. Sušená jablka nejprve dosušte v troubě při 60 °C tak, aby byla tvrdá a křehká. Pokud máte dobře vysušená jablka v uzavřené nádobě, můžete tento krok přeskočit. Vysušená jablka utlučte v hmoždíři nebo rozmixujte.
  2. Mandle namočte do horké vody a zbavte je slupky.
  3. Jáhly spařte v cedníku vroucí vodou. Nechte okapat a uvařte s rostlinným nápojem, sirupem, kořením a špetkou soli. Vařte 20 minut na mírném plameni.
  4. Ke konci vmíchejte kokosový tuk, nakrájené datle a mandle. Kaši ozdobte pracharandou.