Hummus s pita chlebem

Hummus, cizrnový hladký krém, nás nepřestává bavit. Má v sobě jakési kouzlo. Tentokrát jsme ho pro vás připravili s pita chlebem, se kterým se tradičně podává.

Ingredience

  • 2 plechovky cizrny
  • 70 g světlé sezamové pasty tahini
  • 3 stroužky česneku
  • šťáva ze dvou biocitronů
  • 1 lžička římského kmínu
  • 4 lžíce loupaného konopného semínka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř na dochucení
  • 270 g hladké pšeničné mouky – na pitu
  • 80 g špaldové mouky jemně mleté – na pitu
  • 240 ml vlažné vody – na pitu
  • 1 lžíce olivového oleje – na pitu
  • 2 lžičky instantního droždí – na pitu – na pitu
  • 1 lžička cukru – na pitu
  • 1 lžička soli – na pitu

Jak na to?

  1. Do mixéru dejte cizrnu a nálev z jedné plechovky, pastu tahini, česnek, citronovou šťávu, římský kmín, polovinu konopného semínka, sůl a pepř. Rozmixujte dohladka.
  2. Rozdělte na talíře, zakápněte olivovým olejem a posypte zbylým konopným semínkem. Podávejte s pita chlebem.
  3. Do mísy robota dejte obě mouky, přidejte sůl, droždí a promíchejte.
  4. Do mísy robota dejte obě mouky, přidejte sůl, droždí a promíchejte.
  5. Hotové těsto zakryjte a nechte 90 minut kynout.
  6. Vykynuté těsto rozdělte na 6 dílů, každý díl vyválejte na placku o průměru 10 cm, jemně pomoučněte moukou, zakryjte utěrkou a nechte ještě asi 20 minut kynout.
  7. Rozehřejte litinovou nebo nerezovou pánev, opatrně položte placku a pečte, dokud se na povrchu neobjeví bubliny, trvá to asi 3 minuty. Poté otočte, počkejte, až se pita nafoukne, a pečte další 2 minuty.

Zdroj: www.countrylife.cz

Líbil se vám článek? Sdílejte ho!
Zpět nahoru