Hummus – cizrnová pomazánka

Zdravé recepty rozhodně nejsou méně chutné, než ostatní. Přinášíme recept z cizrny, která je vynikajícím zdrojem vlákniny.

4 – 6 porcí100 g = 166 kcal

Postup přípravy:

Cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nejlépe přes noc namočenou. Druhý den ji v téže vodě cca 1 hodinu vaříme, vodu mírně osolíme. Vaříme tak dlouho, až změkne jako máslo, poté ji scedíme a necháme vychladit, vývar si ponecháme. Uvařenou cizrnu rozmixujeme v kuchyňském robotu společně s česnekem, citronem, vychlazeným vývarem, římským kmínem a solí na jemnou pastu. Na úplný konec přidáme sezamovou pastu tahini – tato přísada pokrm zvláční, spojí a dochutí.

 

Zpět nahoru