Hrstková polévka se zeleninou

cm hrstkova polevka se zeleninou

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.

4 porce 45 minut

Potřebujeme:

  • 100 g polévkové směsi Country Life BIO
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 200 g květáku
  • zeleninový bujon Würzl (1 kostka)
  • stroužek česneku
  • 1 lžička majoránky
  • mořská sůl
  • kudrnka
  • 4 lžíce olivového oleje
Postup:

  1. Polévkovou směs vložte do půl litru studené vody a vařte, dokud nebude hrách měkký (cca 30 minut)
  2. Na kostky nakrájenou cibuli osmahněte na oleji dorůžova, přidejte na jemno nakrájenou zeleninu, ochuďte zeleninovým bujonem Würzl, osolte, zalijte vodou a vše krátce povařte do změknutí zeleniny.
  3. K uvařené zelenině přidejte uvařenou polévkovou směs, vše společně krátce povařte, ochuťte rozetřeným česnekem a majoránkou.
  4. Servírujeme s čerstvě nasekanou petrželkou.

Hrstková polévka se zeleninou

Tato polévková směs je univerzálně použitelná pro přípravu různých druhů polévek a je zdrojem velmi kvalitních živin.

Přejeme dobrou chuť!