Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Granátovník rajský

25.10.2011
Granátovník rajský je též známý pod názvem granátové jablko (Punica granatum). Je to subtropická rostlina, která vytváří keřík nebo stromek. Vyskytuje se v jižní Evropě, kam se dostala Malé a Střední Asie. Důležité jsou jeho červené květy, které kvetou několik měsíců. Až se nachýlí jejich doba a odkvétají, vytvářejí se červené plody, které jsou pro nás důležité. Plody mají tvar velkých bobulí.

Obsahují šťávu, která má příjemnou vůni a chuť a obsahuje značné množství vitamínu C. Antioxidační účinek vitaminu C podporuje řada obsažených bioflavonoidů. Ze šťávy se také dělají různé nápoje, známý je orientální nápoj šerbet či koktejl grenadina. Z vitamínů jsou dále zastoupeny vitamíny ze skupiny B - riboflavin, thiamin a niacin. Rovněž také obsahuje karotenoidy, což je provitaminová forma vitaminu A. Šťáva dále obsahuje z minerálů draslík, hořčík, vápník, fosfor a sodík. V neposlední řadě v granátovém jablku můžeme najít cukry, řadu aminokyseliny i například kyselinu citronovou. V řadě zemí se z granátového jablka připravuje chutná zavařenina.



Konzumace granátového jablka pomáhá snižovat riziko vzniku kardiovaskulárních chorob, osteoporózy, může i napomáhat jako doplněk při léčbě vysokého krevního tlaku. Pomáhá také zvyšovat imunitu a tím i obranyschopnost. Rovněž některé zdroje uvádějí, že konzumace granátových jablek pomáhá ke snižování LDL frakce cholesterolu.



Výtažky z granátového jablka se také široce užívají v kosmetickém průmyslu.

 


Celková nabídka přípravků obsahujících Granátovník rajský.


Související články:
Acai (Euterpe oleraceae)
Ylang – ylang
Kustovnice čínská je zdravé ovoce, které vám zachutná
Potrava pro mozek
Granátové jablko


25.10.2011
autor: PharmDr.Tomáš Arndt
další články v rubrice: Bylinky


 
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS