Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Garcinie kambodžská (Garcinia cambogia)

07.04.2008
Garcinie - plody

Garcinia cambogia je keř rostoucí v jihovýchodní Asii. Také je známý jako Tamarind malabarský. V této oblasti světa se toto ovoce, které bychom mohli přirovnat k malé tykvičce, pro své vlastnosti a prospěšné účinky na zdraví používá na vaření. Garcinia Cambogia se po mnohá staletí běžně vyskytuje také v Indii, kde se jako ovoce či koření používá v tradiční ájurvédské medicíně. V tradiční medicíně se používá odvar plodové kůry při revmatismu a střevních potížích jako jsou helmintózy a dysenterie.

Výzkumy ukazují, že má významné pozitivní účinky v řadě oblastí. Garcinie se používá po staletí v jižní Asii jako ovoce, koření a k navození pocitu sytosti. Její plody se dají využít jako potenciální dietetikum, doplněk redukční kůry a kontroly chuti k jídlu. Tyto plody dorůstají do velikosti malého jablka s průměrem přibližně sedm centimetrů a kožovitou kůrou silnou devět milimetrů. Dřeň Garcinie cambogia je sladkokyselá a obsahuje významné množství vápníku a vitamínu C.

 

Extrakt ze slupek garcinie obsahuje velké množství kyseliny hydroxycitronové (HCA). HCA příznivě ovlivňuje metabolismus tuků a cukrů ve Vašem těle a navodí pocit sytosti již po malé porci jídla (má pozitivní vliv na přeměnu sacharidů ze stravy na zásobní glykogen a glukózu, jejichž zvýšená koncentrace vyvolává v mozku pocit nasycení). Některé zdroje uvádějí, že kyselina hydroxycitrónová brání syntéze tuků z glukózy, z níž místo něj tvoří svalový nebo jaterní glykogen. Jiné studie uvádí, že brání ukládání tuků do tukových buněk a snižuje ukládání tuků v játrech. Tvorba tuku se zpomalí do té míry, že tělo začne využívat tuky jako zdroj energie. Zároveň sníží chuť k jídlu. Mozek pak omezuje pocit hladu, protože se domnívá, že organismus má energie dostatek. Jde o to, že HCA inhibuje proces lipogeneze, snižuje produkci cholesterolu a mastných kyselin (zasahuje do syntézy mastných kyselin), zvyšuje produkci glykogenu v játrech, tlumí chuť k jídlu, zvyšuje produkci tělesného tepla aktivací procesu termogeneze. HCA tedy svým působením zpomaluje novotvorbu tělesného tuku a cholesterolu.

 

Její plody se dají využít jako potenciální dietetikum, doplněk redukční kůry a kontroly chuti k jídlu. Garcinie neovlivňuje centrální nervový systém a nemá proto výrazné nežádoucí účinky. Pravidelná konzumace přípravků s obsahem garcinie může hrát pozitivní roli při boji s nadváhou.

 

Doporučujeme přípravek Natural Medicaments Garcinia Cambogia.


Celková nabídka přípravků obsahujících Garcinia cambogia.


Související články:
Tuky pryč - máme garcinii
Desatero zdravého hubnutí
BMI (Index tělesné hmotnosti)
Hoodia gordoni
Pyruvát vápenatý
Hubnutí a cvičení
Bylinky a hubnutí
Synefrin
Karnitin odstraňuje tuk
Stanovení množství tělesného tuku
Opuncie mexická
Jak snížit chuť k jídlu


07.04.2008
autor: PharmDr.Tomáš Arndt
další články v rubrice: Bylinky


 
Priessnitzův obklad
Hemofilové nákazy
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Zdravé vánoční cukroví
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Není losos jako losos
Červený čaj neboli Pu-Erh
Význam železa ve stravě
Klinický obraz nemoci dnešní doby
Jak vyčistit ucpané cévy?
Laktóza - skrytý problém
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS