Fermentované mléčné výrobky, nejlepší zdroj všech esenciálních aminokyselin

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Je dobré mít sám na sobě bezpečně ověřeno, zda tělu ubližují ÚPLNĚ VŠECHNY FERMENTOVANÉ mléčné výrobky. To, že ubližují všechna a každému, je jeden s nesmyslných módních stravovacích mýtů!!!

U fermentovaných mléčných výrobcích se dočtete v těchto článcích:

Testovat se dá:

  • syrovátka
  • syrovátkový sýr (v Lidlu, takový kulatý ve folii, v rámci jejich firemní značky Pilos)
  • SMETANOVÝ bílý jogurt
  • tvaroh
  • eidam

Pro toho, kdo si k nim najde cestu, jsou fermentované mléčné bílkoviny tím nejdokonalejším zdrojem všech esenciálních kyselin.

POZOR: Problém často nedělají samotné mléčné FERMENTOVANÉ potraviny, ale jiné souvislosti s jejich konzumací spojené:

  1. To, že se většinou automaticky jí s pečivem – a tohle „normální“ stravování může být zničující. Žaludek potřebuje samostatně trávit škroby a samostatně bílkoviny (= dvouhodinový odstup). Princip dělené stravy má zde nejvýznamnější uplatnění. Mléčné bílkoviny je ideální konzumovat jen spolu s ovocem nebo se zeleninou, v krajním případě s bramborem (což je také vlastně zelenina s mnohem větším obsahem minerálů a lépe vázanými škroby, než je tomu u běžných obilovin).
  2. Tělo může mít pro jejich bezproblémové trávení nedostatek kyslíku, nebo může být překyselené nebo jinak intoxikované.
  3. Ve střevech může být nevhodné mikrobiální osídlení s přebytkem hnilobných bakterií a navíc s přítomností parazitů a plísní, které si trávení upraví tak, aby člověk jedl jejich oblíbené krmivo – a nikoliv to, co by potřebovat on sám.
  4. Častým problémem je potravinová nesnášenlivost psychogenní povahy – obrazně řečeno – člověk vidí kolem sebe „samé hrozné krávy“ a to se Kosmickému Celku vůbec nemusí líbit. Přeprogramování mozku opakovaně vedlo v naší poradně k „zázračnému“ zmizení různých zdánlivě doživotně nevyléčitelných alergií.
  5. Žvýkání a důkladné proslinění je často jediný rozdíl mezi dobrým a špatným trávením různých zdánlivě problémových potravin. Tzv. „meditace na jídlo“ = hluboké soustředění se na proces dlouhého žvýkání, ponoření se do žvýkání, nerušené komunikací s okolím.

Další informace najdete v tomto článku:

Co v článku zatím není – zkouším nyní stravování s minimalizací rychlých cukrů a obilovin (s výjimkou ovsa a i ten je výjimečně k zahuštění polévky). Je to v podstatě mírná, ale setrvalá laktovegetariánská verze „keto“ diety, jen místo masa (v běžné keto-dietě) pokračuji v lakto-vegetariánství, které mé tělesné schránce zdravotně prospívá již několik desetiletí.

Když už je třeba přidat do potravy zdroj „hmotné“ energie – tak raději tuky, rostlinné nebo mléčné. K této světské stravě se autorova Duše a její schránka učí jako další zdroj „jídla“ a především regenerující energie využívat všudypřítomnou Klidovou Kosmickou Energii, což je totéž, co Boží Láska v křesťanství, prána v indických naukách, nebo kvantové pole v současné kvantové fyzice.

CO JE PRO „ZDRAVÉ“ STRAVOVÁNÍ KLÍČOVÉ

Jediný „odborník“ na stravování Vašeho těla jsou jeho signály z interoreceptorů a i jejich signály se časem mohou měnit – tak jak se budou měnit výše zmíněné okolnosti kolem příjmu stravy. Takzvaná „zdravá výživa“ je totiž naprosto individuální záležitost. Navíc hlasy „odborníků“ neustále podléhají různým módním trendům, které jsou za pár roků opět popřeny a nahrazeny nějakým novým mýtem.

Praktické zkušenosti shrnuté za dlouhé roky – jak se stát sám sobě jediným správným znalcem svého těla – najdete v tomto článku:

= naučit se vnímat tichý hlas svého organismu + hlas INTUICE. Její součástí jsou kromě našeho hlubokého podvědomí také rady z Informačního Pole, jenž je důležitou součástí geniálního Kosmického Celku. Tak, jak se postupně mění Nesmrtelná Duše, mění se i stravovací potřeby její tělesné schránky.

Podrobnosti ke správnému dýchání se dočtete v článku:

Takto vzniklá nitrobuněčná intoxikace z nedostatečného dýchání sama o sobě dokáže způsobit zdravotní potíže kdekoliv v organismu!!!

Stále všem příznivcům o zdravou dlouhověkost (i sám sobě) opakuji to, co je známo již z dob starých mistrů –
co nejčastěji se věnujme pomalému dýchání NA DORAZ a bandhám – viz články:

(Učme se dýchat jednoduše, ale co nejčastěji a relativně NA DORAZ – při ponechání zpevněného břicha, kde zvýšený nitrobřišní tlak při nádechu dělá zase jiné užitečnosti.) Dnes protěžované abdominální dýchání do vyvaleného pupku není ani estetické a kupodivu ani zdravé, protože to připravuje orgány břicha o blahodárný břišní lis. Nepřestávají mne těšit zkušenosti klientů z poradny, co všechno si dokázali doslova ROZDÝCHAT. A co teprve, když se naučíte kromě vzduchu vědomě vdechovat Klidovou Kosmickou Energii!!!