Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Fazolové kari s hlívou a špenátem

01.02.2018
Fazolové kari
Nejen pro milovníky exotiky máme tento skvělý recept. Pokud v našem receptu použijete sterilované fazole, máte pokrm na stole raz dva. Nejlepší je s rýží, jako příloha se hodí i pečivo nebo placky.


Porce 4-6

35 minut + příprava fazolí

Potřebujeme:

Fazolové kari

Postup:

  1. Den předem dejte namáčet fazole a poté je uvařte v nové osolené vodě doměkka.
  2. Na olivovém oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidejte na kousky nakrájenou hlívu a za občasného míchání 5 minut restujte.
  3. K cibulce a houbám přidejte kari pastu a promíchejte.
  4. Přidejte sekaná rajčata, mražený špenát, uvařené fazole, kokosové mléko, arašídové máslo, cukr, sůl a 10–15 minut vařte.
  5. Podávejte například s basmati rýží a ozdobené koriandrem.

 

Tipy

*pro rychlou variantu použijte 2 plechovky sterilovaných fazolí červená ledvina

*pokud vám nevadí, že kari nebude veganské, použijte místo oleje přepuštěné máslo ghí

 

Přejeme Vám dobrou chuť!


Související články:
Zelňačka se sušenými švestkami
Miniquiche s červenou quinoou
Dresinky a zálivky


01.02.2018
zdroj: www.countrylife.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Minerální látky - jejich zdroje a význam pro organismus
Perila křovitá (Perilla frutescens)
Lysin – životně důležitá aminokyselina
Proč je krevní skupina 0 více méně masožravá a proč A preferuje spíše vegetariánský způsob života?
Tipy, jak ulevit slinivce
Priessnitzův obklad
Dělejte věci úplně jinak, než se očekává a jste zvyklí
Co pomáhá na vyčerpanost a jak pomoci sám sobě při chronické nemoci – 2. část rozhovoru s Terezou Kramerovou
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Jak ulevit nemocným orgánům, rozpustit bolest a pochopit strach – 1. část rozhovoru s Terezou Kramerovou
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS