Fazolové kari s hlívou a špenátem

Nejen pro milovníky exotiky máme tento skvělý recept. Pokud v našem receptu použijete sterilované fazole, máte pokrm na stole raz dva. Nejlepší je s rýží, jako příloha se hodí i pečivo nebo placky.

Porce 4-635 minut + příprava fazolí

Potřebujeme:

Fazolové kari

Postup:

  1. Den předem dejte namáčet fazole a poté je uvařte v nové osolené vodě doměkka.
  2. Na olivovém oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidejte na kousky nakrájenou hlívu a za občasného míchání 5 minut restujte.
  3. K cibulce a houbám přidejte kari pastu a promíchejte.
  4. Přidejte sekaná rajčata, mražený špenát, uvařené fazole, kokosové mléko, arašídové máslo, cukr, sůl a 10–15 minut vařte.
  5. Podávejte například s basmati rýží a ozdobené koriandrem.

Tipy

*pro rychlou variantu použijte 2 plechovky sterilovaných fazolí červená ledvina

*pokud vám nevadí, že kari nebude veganské, použijte místo oleje přepuštěné máslo ghí

Přejeme Vám dobrou chuť!

Zpět nahoru