Fazole adzuki 5x jinak

adzuki e1628506561587

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Fazolky adzuki uvařené doměkka mají lehce kašovitou konzistenci. Proto je krásně využijete k zahušťování polévek, k přípravě pomazánek, do těsta na placičky. Skvěle z nich připravíte sladké i slané pasty na dochucení pokrmů. Inspirujte se našimi tipy, podívejte se na návodné video. Fazolky adzuki jsou opravdu všestranné.

Ingredience

Jak na to?

  1. V polévce 1 cibuli a 2 stroužky česneku nechte zesklovatět na oleji, přidejte 250 g na kostičky nakrájené dýně, 250 g nakrájeného lilku a orestujte. Vmíchejte dvě lžíce kari pasty, 200 g nakrájených rajčat, 200 ml kokosového mléka,1 l zeleninového vývaru a povařte do změknutí. Přidejte 150 g uvařených fazolí adzuki a krátce povařte. Dochuťte cukrem, thajskou bazalkou, limetkou a chilli.
  2. Do salátu 200 g zeleného hrášku a 300 g na růžičky nakrájené brokolice spařte vroucí vodou a smíchejte s 400 g uvařených fazolí adzuki. Přidejte 50 g plátků mandlí, bylinky a 150 g uvařené quinoy. Dochuťte jednoduchou zálivkou z olivového oleje a jablečného octa.
  3. Na placičky 300 g uvařených a rozšťouchaných fazolí adzuki smíchejte s 200 g nastrouhané mrkve, 100 g nastrouhané cukety, 50 g vloček a přidejte 1 biovejce. Dochuťte solí, drceným česnekem, římským kmínem, oreganem, mletou paprikou a bylinkami. Ze směsi vytvořte placičky a smažte na rozehřátém tuku dozlatova.
  4. Mačkané nasladko Připravte si svoji oblíbenou kaši ze 700 ml rostlinného nápoje, 200 g vloček, špetky soli a přidejte trochu tuku. Podle chuti oslaďte. 200 g uvařených fazolí adzuki rozšťouchejte na kaši a smíchejte s datlovým sirupem. Podávejte spolu s kaší, ozdobte oříšky a nakrájeným ovocem.
  5. Mačkané naslano 300 g uvařených fazolí adzuki rozmačkejte vidličkou a výrazně dochuťte limetkovou šťávou, nasekaným koriandrem, nasekanou šalotkou a trochou chilli. Opečené toasty poklaďte plátky avokáda a rozmačkanými adzuki. Ozdobte nakrájenými cherry rajčátky se šalotkou, koriandrem a limetkovou šťávou.

www.countrylife.cz