Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Dýňové sladko-pálivé kari

06.11.2014
Dýňové sladko-pálivé kari

Dýňová sezóna je pořád v plném proudu. Jestli jste se ještě nestihli rozkoukat a pořád pro vás ta velká oranžová věc představuje neznámý objekt, mám tady pro vás jeden skvělý tip, jak se s ní skamarádit. Moje určitě nejoblíbenější je dýně hokaido. Kterou právě budeme potřebovat pro tento recept. Ten se řadí do mých top 10 oblíbených jídel. Je jednoduchý, udělám ho vždy velký hrnec a jíme ho tři dny. Snadno se dá dohřát a chutná jako z té nejvytříbenější restaurace. Zahrabte už recept na otřepanou dýňovou polévku. To už je klišé! Zkuste něco šmrncovnějšího a exotičtějšího.

Nutriční hodnoty na 100 g:

6 porcí 60 minut 520 kJ/123 kcal

Bílkoviny 7,7
Sacharidy 11
Tuky 7,8

Potřebujeme:

  • 1 kg dýně hokaido
  • 1 zelená paprika
  • 2 červené papriky
  • 180 g fazolek
  • 2 cibule
  • 1 PL oleje
  • 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
  • 80 g oloupaných (pražených) arašídů
  • 2 PL indického kari
  • 1 PL skořice
  • 1/2 ČL chilli
  • 1,5 ČL soli

Vezmeme si velkou wok pánev. Cibuli nakrájíme najemno a podusíme v troše vody do měkka. Přidáme lžíci oleje a jemně opečeme dozlatova. Přidáme nakrájené papriky a fazolky. Papriky nechávám na větší kusy. Chvíli restujeme a mícháme. Poté přidáme sůl a koření a ještě 2 minuty mícháme. Přilijeme kokosové mléko, přiklopíme poklicí a necháme přijít k varu. Dýni si předem rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na měsíčky. Taky nechávám klidně větší kusy, v tomhle jídle je to dobré a máte méně práce. Vařením se pak dýně stejně trochu rozpadne. Slupku neloupeme!

 

Nyní přidáme do pánve i dýni, promícháme a necháme pod poklicí na mírném plamenu dojít, až změkne všechna zelenina. Ale pozor, nerozvařit. Dýně směs i krásně zahustí. Nakonec vmícháme arašídy, případně dosolíme anebo ještě přidáme kari dle chuti. Podáváme s rýží. Nejlépe jasmínovou či basmati.


Související články:
Dýně Hokaido
Dýňová semena
Milánské rizoto
Vegan sýr, díky kterému zapomenete, jak chutná ten skutečný
„Sýrový“ dip a další omáčky k nachoskám nejen pro vegany a celiaky
Dýně, léčivá pochoutka ze zahrádky
Lasagne se zeleninou a tofu


06.11.2014
zdroj: veganza.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Etikoterapie – 7 pocitů, které nám poškozují zdraví
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Priessnitzův obklad
Vytváření domněnek nás předurčuje k utrpení. Jak je nevytvářet?
5 prospěšných látek pro duši - kde je najít
Hořčík - symbol klidu a míru v těle
Jak to udělat, abyste zvýšili pravděpodobnost, že druzí vyhoví vaší žádosti
Otoky nohou
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení

284,- Kč

69,- Kč
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS