Dokonalé podzimní smoothie pro silnou imunitu

Renca z mixie 1 e1635501979267

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Když dokonalé, tak dokonalé. Smoothie, které vám představíme v tomto článku, se v létech minulých stalo v jednom moravském městě takřka legendou. Zákazníci ho milovali a vraceli se pro něj. Na internetu najdete spoustu receptů, avšak Renča z Mixie dnes Celostní medicíně prozradila přímo své know-how z praxe: mezi lidmi nejoblíbenější smoothíčko, které je zároveň velmi jednoduché připravit a zvládne to doma každý. Renču z Mixie ze stránek Celostní medicíny již znáte, zde a zde si můžete připomenout její sérii o imunitě.

Renata má v gastronomii přes dvanáct let zkušeností, léta s manželem Mojmou vedli fresh bar MIXIE. Jsou to pro ni hezké vzpomínky – řekla si, proč se teď o to, co fungovalo, nepodělit: „Vymýšlet recepty tak, aby se zákazníci vraceli a chtěli další, to už byl oříšek. Naštěstí jsem si postupem let vypracovala fantazii natolik, až jsme ho společně s Mojmou rozlouskli. Byť nás každé šperkování k dokonalosti jednotlivých receptů stálo mnoho úsilí, surovin i přeplněných břich od dojídání neúspěšných pokusů, stály výsledky za to, a právě Silná imunita patří mezi naše nejpovedenější.

Silná imunita vznikla v září 2017 a zákazníkům jsme ji nabídli o pár měsíců později – celou tu dobu jsme ji vymazlovali k dokonalosti. Lahodný výsledek překvapil nejen nás, ale i naše zákazníky, kteří se pro ni nejen vraceli, ale dokonce o ní bylo nejvíc storieček a zmínek na internetu.“

Smooxie Silná imunita

Proč byla Silná imunita tak oblíbená? „Krom unikátní chuti také proto, že se po ní zákazníci cítili skvěle a také zdravěji. Možná to byl placebo efekt, možná prostě „jen“ fungovala příroda, podstatné však je, že si teď naši Silnou imunitu můžete připravit v pohodlí své kuchyně a zajistit tak sobě i své rodině v tomto podzimním období plno vitamínů!“ vysvětluje Renata.

Vyzkoušejte a zažijte moc přírody na vlastní kůži – potřebujete mixér a bud klasický citrusovač nebo šnekový odšťavňovač:

Jaké suroviny budete potřebovat + správný postup

                                             300ml    400ml    500ml

ŠŤÁVA POMERANČ*       400 g     540 g     670 g

MRKEV                               40 g       50 g       60 g

JABLKO                               90 g       120 g     150 g

CITRON                              30 g       40 g       50 g

ZÁZVOR ČERSTVÝ            3 g         4 g         5 g

KAYENSKÝ PEPŘ – dobrovolný    špetka ČL čtvrt ČL čtvrt

* Pomeranče jsou uvedené jako jediné v hrubé váze, ostatní v čisté!

POSTUP:

1.) Pomeranče řádně omyjte, oloupejte a odšťavněte nebo vylisujte na citrusovači.

2.) Mezitím, co se odšťavňují (nebo po citrusování) si do mixovací nádoby vložte zbytek ingrediencí (jablko, mrkev, zázvor a citron)

3.) Kdo má náběh na nachlazení či jen rád pikantní, přidejte kayenský pepř – DĚTEM ZKOUŠEJTE ZPOČÁTKU MAXIMÁLNĚ NA ŠPIČKU NOŽE!

4.) Přilijte k ingrediencím šťávu z pomeranče, zakápněte panenským olejem** a rozmixujte do hladka.

Podávejte nejlépe do skla – v domácím prostředí klidně krýglu nebo zavařovačky.

** Oleje zde dejte opravdu jen kapičku, aby neovlivnil chuť! Příklady panenských olejů: olivový, slunečnicový, seznamový, dýňový, makový…

Pamatujte: 300 ml smooxie byste měli „jíst“ ideálně 15 minut, aby se vám dobře a správně trávilo – každé sousto tedy několikrát poválejte na jazyku!  

Webová stránka Renaty Šťastné: www.mixie.cz

Jiří Hamerský