Dokonalé podzimní smoothie pro silnou imunitu

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Když dokonalé, tak dokonalé. Smoothie, které vám představíme v tomto článku, se v létech minulých stalo v jednom moravském městě takřka legendou. Zákazníci ho milovali a vraceli se pro něj. Na internetu najdete spoustu receptů, avšak Renča z Mixie dnes Celostní medicíně prozradila přímo své know-how z praxe: mezi lidmi nejoblíbenější smoothíčko, které je zároveň velmi jednoduché připravit a zvládne to doma každý. Renču z Mixie ze stránek Celostní medicíny již znáte, zde a zde si můžete připomenout její sérii o imunitě.

Renata má v gastronomii přes dvanáct let zkušeností, léta s manželem Mojmou vedli fresh bar MIXIE. Jsou to pro ni hezké vzpomínky – řekla si, proč se teď o to, co fungovalo, nepodělit: „Vymýšlet recepty tak, aby se zákazníci vraceli a chtěli další, to už byl oříšek. Naštěstí jsem si postupem let vypracovala fantazii natolik, až jsme ho společně s Mojmou rozlouskli. Byť nás každé šperkování k dokonalosti jednotlivých receptů stálo mnoho úsilí, surovin i přeplněných břich od dojídání neúspěšných pokusů, stály výsledky za to, a právě Silná imunita patří mezi naše nejpovedenější.

Silná imunita vznikla v září 2017 a zákazníkům jsme ji nabídli o pár měsíců později – celou tu dobu jsme ji vymazlovali k dokonalosti. Lahodný výsledek překvapil nejen nás, ale i naše zákazníky, kteří se pro ni nejen vraceli, ale dokonce o ní bylo nejvíc storieček a zmínek na internetu.“

Smooxie Silná imunita

Proč byla Silná imunita tak oblíbená? „Krom unikátní chuti také proto, že se po ní zákazníci cítili skvěle a také zdravěji. Možná to byl placebo efekt, možná prostě „jen“ fungovala příroda, podstatné však je, že si teď naši Silnou imunitu můžete připravit v pohodlí své kuchyně a zajistit tak sobě i své rodině v tomto podzimním období plno vitamínů!“ vysvětluje Renata.

Vyzkoušejte a zažijte moc přírody na vlastní kůži – potřebujete mixér a bud klasický citrusovač nebo šnekový odšťavňovač:

Jaké suroviny budete potřebovat + správný postup

                                             300ml    400ml    500ml

ŠŤÁVA POMERANČ*       400 g     540 g     670 g

MRKEV                               40 g       50 g       60 g

JABLKO                               90 g       120 g     150 g

CITRON                              30 g       40 g       50 g

ZÁZVOR ČERSTVÝ            3 g         4 g         5 g

KAYENSKÝ PEPŘ – dobrovolný    špetka ČL čtvrt ČL čtvrt

* Pomeranče jsou uvedené jako jediné v hrubé váze, ostatní v čisté!

POSTUP:

1.) Pomeranče řádně omyjte, oloupejte a odšťavněte nebo vylisujte na citrusovači.

2.) Mezitím, co se odšťavňují (nebo po citrusování) si do mixovací nádoby vložte zbytek ingrediencí (jablko, mrkev, zázvor a citron)

3.) Kdo má náběh na nachlazení či jen rád pikantní, přidejte kayenský pepř – DĚTEM ZKOUŠEJTE ZPOČÁTKU MAXIMÁLNĚ NA ŠPIČKU NOŽE!

4.) Přilijte k ingrediencím šťávu z pomeranče, zakápněte panenským olejem** a rozmixujte do hladka.

Podávejte nejlépe do skla – v domácím prostředí klidně krýglu nebo zavařovačky.

** Oleje zde dejte opravdu jen kapičku, aby neovlivnil chuť! Příklady panenských olejů: olivový, slunečnicový, seznamový, dýňový, makový…

Pamatujte: 300 ml smooxie byste měli „jíst“ ideálně 15 minut, aby se vám dobře a správně trávilo – každé sousto tedy několikrát poválejte na jazyku!  

Webová stránka Renaty Šťastné: www.mixie.cz

Jiří Hamerský

Zpět nahoru

NOVÉ ČLÁNKY KAŽDÝ TÝDEN ZDARMA NA VÁŠ E-MAIL?

Přihlaste se zdarma k odběru novinek z webu Celostnimedicina.cz a už Vám neunikne ani jedna zajímavost ze světa celostní a alternativní medicíny.