Dna a jiné purinové intoxikace

cm noha dna

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Dna nebo „jen“ vysoké hodnoty kyseliny močové – vždy jde o intoxikaci purinovými odpadními látkami, která může mít dost různorodé projevy. Vůbec to nemusí být pouze typické „školní“ projevy dny. Některé projevy dokonce mohou probíhat i při normálních hodnotách kyseliny močové v krvi. Zmiňuji se o tom proto, abyste si na tento jev (málo známý i mezi lékaři) dávali v příbuzenstvu pozor.

To pak jeden pokrevní příbuzný má jasně prokázanou dnu, tetička má revmatoidní artritis, děda měl Běchtereva, bráška má těžké akné, a někdo jiný má nějaké podivné zdánlivě „nevyléčitelné“ potíže bez správně určené diagnózy.

Dna také ukazuje na chronické překyselování organismu

Důležité je proto důsledné odkyselení organismu – sumář informací a odkazů najdete zde:

Proto každému klientovi doporučuji objednat si vše potřebné k odkyselování:

Na co nejrychlejší detoxikaci a ústup potíží lze použít produkty:

  • Yucca
  • Tolice vojtěška
  • Šťáva z Aloe

= jednotlivě nebo v kombinacích – podle finančních možností a podle toho, co ještě jiného chcete v organismu řešit.

+ trénujte dostatečný příjem tekutin!!!

Jídelníček je to jediné, co nakonec rozhodne o konečném sebeuzdravení – jinak se můžeme detoxikovat donekonečna. Určitě by vám pomohla nejpřirozenější detoxikace celého organismu pomocí lakto-vegetariánské stravy.

Potravinami, které obsahují větší množství purinů a současně velmi silně okyselují organismus, jsou totiž všechny druhy masa včetně ryb. Ještě ke všemu zlému obsahují i jiné intoxikující látky (kadaverózní jedy například) – tomu se nevyhne ani masný produkt z bio-eko chovaného zvířete, jen v něm MOŽNÁ nebudou antibiotika jako v naprosté většině zvířat z velkochovů.

Proto při dně (ale i při řadě jiných chorob) doporučuji raději vynechat veškeré druhy masa a masných výrobků a potřebné bílkoviny dodávat tělu v podobě FERMENTOVANÝCH mléčných bílkovin – bílý smetanový jogurt, různé kyšky, kefíry, acidofilní mléka, sýry, případně syrovátka. Nikoliv NEfermentovaným mlékem, které je zase škodlivé jiným způsobem.

Ze sýrů jsou vhodnější méně zralé sýry – například typu žervé (Lučina), z tvrdých sýrů například eidam a v rozumném množství i tavené sýry, které jsou občas zbytečně démonizovány kvůli tzv. tavícím solím obsahujícím fosfor. Fosfor je totiž (v množství přiměřeném) naprosto nezbytným makro-minerálem, při jehož nedostatku dochází k poškozování kostní mineralizace.

Samozřejmě že i totálně bezmasé stravování není ještě to pravé, protože řada potravin sice nehrozí purinovou intoxikací, ale spolehlivě zatíží tělo překyselením či lepkem – například běžné obilniny – včetně módních rádoby zdravých celozrnných potravin.