Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Dáte si svačinku?

11.08.2004
Článek upozorňuje konkrétním receptem na využití polotovaru "bílé tofu" v naší kuchyni.

Představte si voňavý žitný slunečnicový chléb, na jehož hnědé hranaté plátky bohatýrsky roztíráte (bez šetření) hustší bílou pomazánku, kladete plátky červených rajčat a tenoučké, mořskou solí na prkénku předem "ošetřené", kroužky červené cibule (je sladší) a delikátně vtisknete kousek petrželky. Potom po barevném chlebíčku rychle sáhnete a s chutí zakusujete… Sem tam doušek voňavého čaje z větvičky meduňky citrónové, kterou jste přelili jen tak horkou vodou a chvilku nechali odpočívat…



Seběhly se Vám v ústech sliny?

Pak vezměte na pomazánku balíček bílého tofu a půl rostlinného másla a rozmixujte v mixeru na jemnou kašičku. Podle chuti přisolte a dejte příchuť, např. 1 lžíci sladké mleté papriky (a dostanete pomazánku budapešťskou, pokud ještě přimícháte lžičkou nahrubo nakrájenou 1 cibulku). Nebo místo másla 1 sardinky: Olej vlijte do tofu a mixujte, pak zamíchejte nahrubo vidličkou rozdrolené rybičky a cibuli na kostičky. Jindy s tofu rozmixujte jen olivový olej a česnek, povrch dozdobíte třeba nasekaným rozmarýnem…



P.S.: Sójové tofu obsahuje 2 x více vápníku než kravské mléko a jeho produkty a má nenasycené mastné kyseliny, jež čistí naše žíly.


Související články:
Jídlo, pití a naše zdraví
Zdravé jídlo nemusí být vždy drahé
Co jsou biopotraviny?


11.08.2004
autor: PhDr. Pavla ŠÁCHOVÁ
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny
Stravování žen po čtyřicítce
Mocná dvojice minerálů
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Vladimír Kafka: „Nemoc je dluh lásky na sobě. Vlažnost nás pomalu zabíjí.“ – 1. část rozhovoru
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Priessnitzův obklad
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Vladimír Kafka: „Základem vyléčení je vytvořit si jasný obraz toho, kým chci být. Nemoc je reakce.“ – 2. část rozhovoru
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS