D-Glukosamin sulfát x 2 KCl

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Příčinou opotřebení Vašich kloubů (artrózy) je zejména nepoměr mezi námahou a stavem, případně výkonností Vašich kloubů. K rozvoji artrózy mohou také přispívat příliš vysoké požadavky, jako je například těžká práce, sport a příliš vysoká hmotnost (nadváha), stejně jako stárnutí. Protože zánětlivé procesy nejsou ve většině případů příčinou vzniku opotřebení kloubů, má se za to, že vlastní příčinou onemocnění je mechanické opotřebení chrupavky.

Tak může dojít ke vzniku zánětlivé reakce v kloubu, jakožto i ke změnám a zvýšení napětí v okolních měkkých tkáních s více či méně vyhraněnými bolestivými obtížemi. Cílem je působit proti postupujícímu opotřebení chrupavky a zabránit tak postupnému snižování pohyblivosti a zmírnit přibývající bolesti, nebo je držet na co nejnižší hladině. Glukosamin sulfát je přírodní výtažek z těl mořských korýšů. Účinná látka D-Glukosamin sulfát x 2 KCl, je solí tělu vlastního stavebního kamene D-Glukosaminu, který je stavební součástí mnohých tělních tkání, například kloubní chrupavky. Podáním D-Glukosaminu dojde k ochraně Vaší chrupavky a tak i ke zlepšení Vaší pohyblivosti a ke zmírnění bolestí.

S věkem klesá schopnost organismu tvořit dostatečné množství glukosaminu, což může být příčinou různých bolestí až dysfunkcí. Glukosamin je důležitým faktorem při prevenci vývoje osteoartritidy. Pro glukosamin je typické dlouhodobé užívání, které se zdá být zcela bezpečné. Úlevu nemusí přinášet tak rychle jako běžné léky proti bolestem nebo silnější protizánětlivé léky, většinou účinkuje za 2 až 8 týdnů, jeho příznivé účinky však jsou mnohem větší a trvalejší. Glukosamin užívejte při jídle, abyste omezili možnost zažívacích potíží.

D-Glukosamin je součástí kloubních chrupavek a pomáhá udržovat její pružnost a hladkost. I když si naše tělo glukosamin dokáže vyrobit samo, zvýšenou potřebou spojenou se stářím, velkou zátěží, nesprávnou výživou či kloubním onemocněním je vhodné hradit pomocí potravinových doplňků.  Zdrojem mohou být hlavně krabi, ústřice a ulity garnátů.