Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví


Cuketový quiche

19.05.2019
kolac Quiche je slaný koláč. Na pikniky i výlety je ideální. Přinášíme vám variantu, která v podobě spirálovitě vyskládaných cuket potěší nejen vaše chutě, ale i oko. Nemáte-li v lásce ruční práce nebo tolik času na přípravu, nevadí, cuketky si můžete nakrájet jednoduše a rychle i na kolečka.

 

Ingredience

  • 200 g špaldové celozrnné mouky

  • 120 g studeného biomásla

  • biovejce

  • lžičky soli

  • 200 ml mandlové smetany

  • biovejce

  • 500 g cukety

  • lžička kurkumy

  • muškátový oříšek

  • sůl

 

Jak na to?

  1. Mouku dejte do mísy, přidejte sůl a promíchejte. Přidejte vejce, máslo a rozdrobte na drobenku. Poté vypracujte vláčné těsto, bez zbytečně dlouhého hnětení. Konzistenci těsta můžete upravit trochou mouky navíc nebo naopak lžící studené vody.

  2. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte odležet hodinu v lednici.

  3. Cuketu rozkrojte podélně na poloviny. Pokud je cuketa starší, vykrojte střed se semínky. Nakrájejte škrabkou nebo na mandolíně na tenké stuhy. Dejte do mísy, osolte a nechte chvíli odležet. Poté osušte v utěrce nebo na ubrousku.

  4. V míse si vyšlehejte biovejce a promíchejte s kurkumou a mandlovou smetanou. Dochuťte solí a muškátovým oříškem.

  5. Odleželé těsto vyválejte do tenké vrstvy, opatrně přeneste do formy na quiche a zatlačte do okrajů.

  6. Dno koláče vyložte pečicím papírem, zatižte fazolemi a předpečte v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15 minut.

  7. Proužky cukety uspořádejte do spirály na dno předpečené krusty. Začněte od středu a postupujte k okraji. Stuhy cukety nenavíjejte příliš natěsno a ponechte mezery pro náplň. Zalijte připravenou náplní a pečte dozlatova asi 30 minut.

 

 

cuketa


Související články:
Cuketový salát s balkánským sýrem
Cuketa s nádivkou
Cuketa, zelenina plná blahodárné síly


19.05.2019
zdroj: www.countrylife.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Extrasystoly aneb bouchání či vynechávání srdce
Priessnitzův obklad
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Jak vyčistit ucpané cévy?
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Nízký krevní tlak
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Hemofilové nákazy
Hemoroidy - příznaky a fotky
Zvětšené uzliny na krku
Dornova metoda

244,- Kč
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS