Cuketový quiche

Quiche je slaný koláč. Na pikniky i výlety je ideální. Přinášíme vám variantu, která v podobě spirálovitě vyskládaných cuket potěší nejen vaše chutě, ale i oko. Nemáte-li v lásce ruční práce nebo tolik času na přípravu, nevadí, cuketky si můžete nakrájet jednoduše a rychle i na kolečka.

Ingredience

  • 120 g studeného biomásla
  • biovejce
  • biovejce
  • 500 g cukety

Jak na to?

  1. Mouku dejte do mísy, přidejte sůl a promíchejte. Přidejte vejce, máslo a rozdrobte na drobenku. Poté vypracujte vláčné těsto, bez zbytečně dlouhého hnětení. Konzistenci těsta můžete upravit trochou mouky navíc nebo naopak lžící studené vody.
  2. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte odležet hodinu v lednici.
  3. Cuketu rozkrojte podélně na poloviny. Pokud je cuketa starší, vykrojte střed se semínky. Nakrájejte škrabkou nebo na mandolíně na tenké stuhy. Dejte do mísy, osolte a nechte chvíli odležet. Poté osušte v utěrce nebo na ubrousku.
  4. V míse si vyšlehejte biovejce a promíchejte s kurkumou a mandlovou smetanou.Ochuďte solí a muškátovým oříškem.
  5. Odle-želé těsto vyválejte do tenké vrstvy, opatrně přeneste do formy na quiche a zatlačte do okrajů.
  6. Dno koláče vyložte pečicím papírem, zatižte fazolemi a předpečte v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15 minut.
  7. Proužky cukety uspořádejte do spirály na dno předpečené krusty. Začněte od středu a postupujte k okraji. Stuhy cukety nenavíjejte příliš natěsno a ponechte mezery pro náplň. Zalijte připravenou náplní a pečte dozlatova asi 30 minut.

cuketa

Líbil se vám článek? Sdílejte ho!
Zpět nahoru