prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Cuketa s nádivkou

20.06.2013

Cuketa se stala v posledních 20 letech oblíbenou surovinou k přípravě polévek, jako příloha k masu, ke grilování nebo jako součást zeleninových salátů. Obsahuje zdraví prospěšnou vlákninu, provitamin A, vitaminy skupiny B, vitamin E a stopové prvky. Pomáhá detoxikovat organismus, hlavně na zažívací trakt a na střeva. Zároveň vitamin A chrání střevní sliznice proti infekcím, zánětům a mikroorganismům.

Ingredience:

 

Nejdříve nachystáme nádivku. Do mísy nalijeme mléko a necháme v něm rozmočit natrhané rohlíky. Po deseti minutách směs dobře promačkáme a zamícháme do ní na kostky nakrájený sýr, prolisovaný česnek, majoránku a podle chuti i ostatní koření. Dobře osolíme a zahustíme celozrnnou moukou s polovinou kypřícího prášku. Směsí plníme rozkrojenou cuketu. Tu potom položíme doprostřed plechu zalitého olejem s trochou vody. Dáme do trouby a pečeme na 220°C asi 15 minut. Poté vyjmeme plech z trouby a cuketu obsypeme bramborami nakrájenými na plátky a dopékáme v troubě maximálně 45 minut.

 

Přejeme dobrou chuť


Související články:
Falafel
Hummus – cizrnová pomazánka
Cuketový salát s balkánským sýrem
Jídelníček z naší rovnoběžky
Cuketa, zelenina plná blahodárné síly


20.06.2013
zdroj: www.vegetarian.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Bioženy ohrožují zemi
Vyvážená strava - pomoc při překyselení
Vitamín B3 – Niacin
Dýně Hokaido
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
Mládež, alkohol a oparový virus
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Priessnitzův obklad

293,- Kč
(c) 2004-2016 www.celostnimedicina.cz
O násRSS