Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Cuketa s nádivkou

20.06.2013

Cuketa se stala v posledních 20 letech oblíbenou surovinou k přípravě polévek, jako příloha k masu, ke grilování nebo jako součást zeleninových salátů. Obsahuje zdraví prospěšnou vlákninu, provitamin A, vitaminy skupiny B, vitamin E a stopové prvky. Pomáhá detoxikovat organismus, hlavně na zažívací trakt a na střeva. Zároveň vitamin A chrání střevní sliznice proti infekcím, zánětům a mikroorganismům.

Ingredience:

 

Nejdříve nachystáme nádivku. Do mísy nalijeme mléko a necháme v něm rozmočit natrhané rohlíky. Po deseti minutách směs dobře promačkáme a zamícháme do ní na kostky nakrájený sýr, prolisovaný česnek, majoránku a podle chuti i ostatní koření. Dobře osolíme a zahustíme celozrnnou moukou s polovinou kypřícího prášku. Směsí plníme rozkrojenou cuketu. Tu potom položíme doprostřed plechu zalitého olejem s trochou vody. Dáme do trouby a pečeme na 220°C asi 15 minut. Poté vyjmeme plech z trouby a cuketu obsypeme bramborami nakrájenými na plátky a dopékáme v troubě maximálně 45 minut.

 

Přejeme dobrou chuť


Související články:
Falafel
Hummus – cizrnová pomazánka
Cuketový salát s balkánským sýrem
Jídelníček z naší rovnoběžky
Cuketa, zelenina plná blahodárné síly


20.06.2013
zdroj: www.vegetarian.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Toxoplazmóza umí měnit psychiku
Nic nepředpokládej. Domněnky tě zbytečně omezují
Přírodní látky pro pevné kosti
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nízká kvalita imunity
Semínka, ořechy a máslíčka z nich
Acidobazická rovnováha
Jak ulevit nemocným orgánům, rozpustit bolest a pochopit strach – 1. část rozhovoru s Terezou Kramerovou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Zahrady a louky jsou plné bylin, sbírejme!

293,- Kč
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS