Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Čokoláda a červené víno - v malém množství prodlužují život

14.09.2011
Čokoláda i červené víno mají mnoho společného, jak v pozitivním tak i negativním. Nejsou jenom pochoutkou, která může být zodpovědná za přebytečné kalorie, ale především v rozumném množství mohou působit jako velmi účinná prevence proti rakovině a cévním chorobám.


Čokoláda i červené víno obsahují látku, která se nazývá RESVERATROL. Tato látka se nachází v povrchových vrstvách (slupkách) a má za úkol chránit před mikroskopickými houbami. Vědci zjistili, že látka resveratrol má silné protinádorové účinky a velmi pozitivně působí na kardiovaskulární systém.

Hořká čokoláda
Minimálně s obsahem 70 % kakaa není jen pochoutkou. Dvě kostičky hořké čokolády na svačinku utiší chuť na sladké a současně poskytne nutnou dávku polyfenolů zdraví tak prospěšných. Není již dnes pochyb o tom, že 20 g hořké min. 70 % čokolády denně je účinnou prevencí proti rakovině a kardiovaskulárním chorobám. Pozor, ale při konzumaci hořké čokolády na mléko. Vědci totiž dále zjistili, že mléko brání vstřebávat polyfenoly z hořké čokolády, a tím se její přínos zcela neutralizuje. Proto se nedoporučuje jíst hořkou čokoládu a zapíjet jí mlékem.

Červené víno
Je velice komplexní nápoj obsahující několik tisíc fytochemických látek, mezi něž patří i resveratrol. Tato látka dokáže působit na různé vývojové etapy nádoru. Resveratrol nejen že předchází vývoji nádorových buněk, ale současně brání již existujícím nádorovým buňkám dosáhnout jejich zralosti. Kdo chce opravdu využít blahodárného působení červeného vína, musí pít umírněně. Při vyšších dávkách již působí alkohol, a ten je pro buňky velmi škodlivý a dokonce zvyšuje rizika některých druhů rakoviny. Resveratrol pomáhá brzdit stárnutí mozku a udržuje jeho funkce. Není sice elixírem mládí, ale rozhodně působí jako brzda stárnutí a pomáhá udržet kvalitní život co nejdéle.

V případě červeného vína a čokolády se opravdu dá doslova říct, že ZDRAVÍ CHUTNÁ. Proto si nemusíte odepírat skleničku kvalitního červeného vína nebo malý kousek čokolády denně. V tomto množství přispějí k vašemu dlouhému životu a dobrému zdraví.


Související články:
100% nepražené kakao - pravá čokoláda
Karob jako zdravější alternativa kakaa nebo čokolády
Theobromin
Rakovina, náš nepřítel, nad kterým můžeme zvítězit aneb 12 skupin protinádorových potravin
Čokoholik


14.09.2011
autor: Mgr. Ivana Stenzlová
další články v rubrice: Výživa


 
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS