Cizrnový kotlík tagine s datlemi a dýní

Cizrna, zvaná také římský hrách, patří mezi luštěniny. Je zdrojem významného množství kvalitních bílkovin, vlákniny, minerálů a vitamínů. Z minerálů stojí za zmínku železo, fosfor, draslík, vápník, zinek a hořčík. Vyniká svou oříškovou chutí, která je pro ní typická. V kuchyni má cizrna pestré využití. Můžete ji použít do polévek, jako přílohu k masu, do nejrůznějších pomazánek, případně jako mouku na lívance a zeleninové placičky nebo i k zahuštění pokrmů.

4 porce50 minut
Potřebujeme:
Postup:

  1. Cibuli nakrájejte nahrubo, vložte do rozpáleného oleje a osmahněte do hněda. Přidejte koření a vše krátce osmahněte (3–5 minut). Zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájené brambory a mrkev, ochuťte Würzlem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
  2. Přidejte nahrubo nasekané datle, na větší kostky nakrájenou dýni hokaido (nemusí se loupat, stačí jen umýt a vydlabat semínka), rajčata a vše opět duste, až začne dýně měknout. Dle potřeby dolijte trochu vody, aby byla zelenina ponořená.
  3. Do směsi vsypte uvařenou cizrnu (Cizrnu připravte podle návodu). Dle potřeby můžete omáčku zaprášit kukuřičným škrobem. Odstavte a vmíchejte nahrubo nasekaný koriandr.
  4. Tento pokrm je možno servírovat s jakoukoliv rýží, kuskusem nebo pečivem.
Cizrnový kotlík

Přejeme Vám dobrou chuť!

Zpět nahoru

NOVÉ ČLÁNKY KAŽDÝ TÝDEN ZDARMA NA VÁŠ E-MAIL?

Přihlaste se zdarma k odběru novinek z webu Celostnimedicina.cz a už Vám neunikne ani jedna zajímavost ze světa celostní a alternativní medicíny.