Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Cizrnový kotlík tagine s datlemi a dýní

01.12.2016
Cizrna

Cizrna, zvaná také římský hrách, patří mezi luštěniny. Je zdrojem významného množství kvalitních bílkovin, vlákniny, minerálů a vitamínů. Z minerálů stojí za zmínku železo, fosfor, draslík, vápník, zinek a hořčík. Vyniká svou oříškovou chutí, která je pro ní typická. V kuchyni má cizrna pestré využití. Můžete ji použít do polévek, jako přílohu k masu, do nejrůznějších pomazánek, případně jako mouku na lívance a zeleninové placičky nebo i k zahuštění pokrmů.


4 porce

50 minut

Potřebujeme:

Postup:

  1. Cibuli nakrájejte nahrubo, vložte do rozpáleného oleje a osmahněte do hněda. Přidejte koření a vše krátce osmahněte (3–5 minut). Zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájené brambory a mrkev, dochuťte Würzlem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
  2. Přidejte nahrubo nasekané datle, na větší kostky nakrájenou dýni hokaido (nemusí se loupat, stačí jen umýt a vydlabat semínka), rajčata a vše opět duste, až začne dýně měknout. Dle potřeby dolijte trochu vody, aby byla zelenina ponořená.
  3. Do směsi vsypte uvařenou cizrnu (Cizrnu připravte podle návodu). Dle potřeby můžete omáčku zaprášit kukuřičným škrobem. Odstavte a vmíchejte nahrubo nasekaný koriandr.
  4. Tento pokrm je možno servírovat s jakoukoliv rýží, kuskusem nebo pečivem.
Cizrnový kotlík

Přejeme Vám dobrou chuť!


Související články:
Cizrna
Posilněte žaludek dýní
Fazolovo-houbový guláš


01.12.2016
zdroj: www.countrylife.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny
Stravování žen po čtyřicítce
Mocná dvojice minerálů
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Vladimír Kafka: „Nemoc je dluh lásky na sobě. Vlažnost nás pomalu zabíjí.“ – 1. část rozhovoru
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Priessnitzův obklad
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Vladimír Kafka: „Základem vyléčení je vytvořit si jasný obraz toho, kým chci být. Nemoc je reakce.“ – 2. část rozhovoru
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS